(Άρθρο): "Με ειλικρίνεια και σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "Thestival.gr", που δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2024

"Με ειλικρίνεια και σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη"

Στην τριήμερη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των Τεμπών, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε με σεβασμό και ταπεινότητα μπροστά στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και στις οικογένειες τους. Γιατί, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, "μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία".
Με απόλυτη ειλικρίνεια δώσαμε ξεκάθαρες απαντήσεις και διαλύσαμε τους μύθους για το τραγικό δυστύχημα, με τον Πρωθυπουργό να παρουσιάζει τα πραγματικά δεδομένα και να απευθύνεται στις οικογένειες των θυμάτων, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη. Με την τοποθέτησή του απάντησε με σαφήνεια στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας και όσους έκαναν κομματικό λάβαρο την πάνδημη οδύνη. Γιατί, εάν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κόμματα, επιχείρησαν με fake news να καλλιεργήσουν κλίμα της περιόδους 2012-2015. Με δόλιο και απάνθρωπο τρόπο, που μαρτυρά πλήρη απουσία ενσυναίσθησης, επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν μικροκομματικά το θυμικό της κοινωνίας. Και έτσι, ένα συλλογικό δράμα, που θα έπρεπε να γίνει σημείο εθνικού αναστοχασμού, διολίσθησε σε φτηνή αντιπαράθεση.
Και όλα αυτά γιατί; Επειδή οι Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης επέλεξαν μια στάση την οποία κανένας πολιτικός αρχηγός δεν διανοήθηκε σε παρόμοιες τραγωδίες στο παρελθόν, καθώς αμφότεροι έδωσαν εντός του Κοινοβουλίου μάχη για την πολιτική τους επιβίωση. Φαινομενικά παρίσταναν ότι μάχονταν την Κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, διαγκωνίζονταν μεταξύ τους. Και το χειρότερο είναι ότι, με τις καθημερινές δηλώσεις τους, ανέβαζαν ψηλότερα τον πήχη της πολιτικής ανοησίας και κατέβαζαν χαμηλότερα εκείνον της υπευθυνότητας. Με τη συμπεριφορά και τον λόγο τους προσπάθησαν να εξισώσουν τον πολιτικό ανταγωνισμό με τον πολιτικό κανιβαλισμό, επενδύοντας στη σπέκουλα και την παραπληροφόρηση.
Όμως η αλήθεια είναι μια και δεν αμφισβητείται, διότι όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη. Και την δικαιοσύνη, την εμπιστευόμαστε. Έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, ώστε να δικαιωθούν οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνη την αποφράδα ημέρα. Και θα το κάνει βασιζόμενη σε αποδείξεις, όχι σε fake news ή ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Γιατί, σε τελική ανάλυση, απαντήσεις πρέπει να δοθούν. Και θα δοθούν!
Σε κάθε περίπτωση, στα Τέμπη η πατρίδα μας συγκρούστηκε μετωπικά με τον κακό της εαυτό. Τα διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος. Και δική μας ευθύνη είναι να προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες στιγμές.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Νέα Δημοκρατία προχωρά συντεταγμένα. Ενωμένη, ως μια γροθιά, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό και αγωνιζόμαστε για τις καλύτερες ημέρες που αξίζουν σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.