(Άρθρο): «Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και σεβασμός το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thesstoday.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

«Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και σεβασμός το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Όσα σημαντικά θεμελιώσαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν ήταν εύκολα, δεδομένα ή αυτονόητα. Κάθε άλλο μπορώ να πω... Αποτέλεσαν, όμως, προεκλογική μας προτεραιότητα και έγιναν πραγματικότητα, διότι εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας γραμμή-γραμμή και αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μιας και ο πολιτικός μας λόγος είναι συμβόλαιο.
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Το πιο πρόσφατο αφορά στη μείωση του χρόνου απονομής κύριων συντάξεων, οι οποίες πλέον εκδίδονται σε δυο μήνες. Αναλογιστείτε, μονάχα, ότι τους τελευταίους 24 μήνες εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ περισσότερες από 500.000 κύριες συντάξεις, εκ των οποίων σχεδόν 300.000 εκδόθηκαν μόλις τους τελευταίους 12 μήνες. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και αναμφίβολα πρόκειται για ιστορικό ορόσημο του φορέα, αφού η ημερήσια παραγωγή συντάξεων ξεπερνά σήμερα τις 1250, όταν το 2019 ήταν μόλις 500.
Όλα τα παραπάνω δεν έτυχαν... Πέτυχαν χάρη στη σκληρή δουλειά, το σχέδιο, την αποφασιστικότητα και την τόλμη που χαρακτηρίζει την παρούσα Κυβέρνηση.
Ένα δεύτερο ζήτημα που μας αφορά είναι η ακρίβεια στην καθημερινότητά μας. Πρώτα από όλα πρόκειται για «ακρίβεια Πούτιν». Ο πληθωρισμός που μαστίζει την Ευρώπη και σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Όσον αφορά στο πως διαχειριζόμαστε το ζήτημα, αξίζει να κρατήσουμε ότι για τρίτο συνεχόμενο μήνα ο πληθωρισμός στη χώρα μας καταγράφει, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, σημαντική αποκλιμάκωση. Υποχώρησε στο 7,6% τον Δεκέμβριο από 8,8% το Νοέμβριο, 9,5% τον Οκτώβριο και 12,1% που ήταν το Σεπτέμβριο. Κρατήστε, επίσης, ότι ως Ελλάδα βρισκόμαστε κάτω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, όπου ο πληθωρισμός περιορίστηκε στο 9,2% τον Δεκέμβριο από 10,1% το Νοέμβριο. Είμαστε κάτω από την Γερμανία όπου ο πληθωρισμός έφτασε στο 9,6%, την Ολλανδία που έφτασε στο 11%, την Αυστρία που έφτασε στο 10,5%, τη Σλοβενία που έφτασε στο 10,8%, το Βέλγιο που έφτασε το 10,2%.
Παραθέτω αυτά τα στοιχεία για να γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας είχε το Δεκέμβριο την τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στη ζώνη του ευρώ.
Και μιας ο λόγος για την οικονομία, θεωρώ ότι συνυφασμένος με αυτήν είναι ο αγροτικός τομέας. Η στήριξη της Κυβέρνησης στους αγρότες είναι συνεχής, συνεπής και δεδομένη, γιατί στο δικό μας αναπτυξιακό μοντέλο ο πρωτογενής τομέας είναι καταλύτης ανάπτυξης για τη χώρα. Θέλουμε και επιδιώκουμε οι παραδοσιακοί αγρότες να λειτουργούν ως σύγχρονοι μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες που θα δίνουν έμφαση στην ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων. Όπως θέλουμε να επενδύσουμε στην «έξυπνη» αγροτική οικονομία ώστε να γίνει καινοτόμα.
Σε αυτήν τη διαδρομή των 3,5 χρόνων προφανώς έγιναν λάθη και σίγουρα θα ξαναγίνουν. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την πεποίθηση που υπάρχει στην κοινωνία πως είμαστε μια καλή Κυβέρνηση!
Πάντα δίνουμε καθαρές εξηγήσεις για τα πολιτικά τεκταινόμενα και η ποιοτική διαφορά είναι ότι η παρούσα Κυβέρνηση μαθαίνει γρήγορα από τα λάθη της, κάνοντας ό,τι μπορεί για να τα διορθώσει. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να μεταστρέψουμε τον φαύλο κύκλο της έλλειψης εμπιστοσύνης προς το πολιτικό προσωπικό σε δίοδο εμπέδωσης των βασικών αρχών του Κράτους δικαίου.
Επιμένω στη λέξη «εμπιστοσύνη» καθώς σηματοδοτεί σε εθνικό επίπεδο την πορεία μιας χώρας προς την κοινωνική ευημερία, η οποία μαζί με την ειλικρίνεια και τον σεβασμό συνθέτουν τρεις πολύτιμους «κρίκους» που μας καθιστούν πιο ισχυρούς ως κοινωνία. Και αν μη τι άλλο, η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019.