(Άρθρο): «Επί τρία χρόνια μιλούν οι πράξεις μας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Lagadasola.com», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 09 Ιουλίου 2022.

«Επί τρία χρόνια μιλούν οι πράξεις μας»

Επί τρία χρόνια, μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της 7ης Ιουλίου του 2019 η Ελλάδα κάνει ένα δυναμικό come back σε όλα επίπεδα. Επέστρεψε στο διεθνές στερέωμα και πλέον είναι παρούσα σε όλες τις προκλήσεις της εποχής, πρωταγωνιστώντας στην ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων.
Το πετύχαμε γιατί στους 36 μήνες που μεσολάβησαν από τις εθνικές εκλογές του 2019 έως σήμερα συγκρουστήκαμε με το μίζερο χθες, δίνοντας στους Έλληνες όραμα για καλύτερες ημέρες και μετατρέποντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις σε πράξεις.
Για παράδειγμα,στα εθνικά θέματα και την άμυνα ισχυροποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζοντας Rafale, φρεγάτες, κορβέτες, υπερσύγχρονα drones αλλά και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ. Υπογράψαμε συμφωνία με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία. Υπογράψαμε νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, χειριστήκαμε υποδειγματικά την κρίση του Έβρου και μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 80%.
Στην οικονομία μειώσαμε τη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναστείλαμε και την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης αυξήσαμε το ΑΕΠ της χώρας κατά 8% το 2021, αυξήσαμε τις καταθέσεις των ιδιωτών κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» απέσπασε τα εύσημα των Βρυξελλών και με τους πόρους του η χώρα θα βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές της.
Στα ζητήματα ανάπτυξης ξεχωρίζουν οι εμβληματικές ξένες επενδύσεις που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς την Ελλάδα, όπως έπραξαν η Pfizer, η Microsoft, η Cisco, η JP Morgan, η ΟΝΕΧ, η Amazon.
Στα εργασιακά αυξήσαμε δυο φορές τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε την ανεργία από 17,2% στο 12,2%, ενώ όσον αφορά στα συνταξιοδοτικά εκσυγχρονίσαμε τον ΕΦΚΑ αυξάνοντας κατά 35% την ταχύτητα απονομής των νέων συντάξεων.
Στην υγεία αυξήσαμε τις δαπάνες κατά 23%, αυξήσαμε τις ΜΕΘ από 565 σε 1.300, ενώ προσλάβαμε 11.500 γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
Στην παιδεία θεσπίσαμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, ψηφίσαμε το νόμο για το άσυλο και την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ τέλος στη Δημόσια Τάξη αλλάξαμε τον κατάπτυστο ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αντικειμενική ως προς τις επιδόσεις της οικονομίας και την ένταση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε κόντρα σε όλες τις δυσκολίες που ανέκυψαν όπως το μεταναστευτικό, η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Εργαστήκαμε μεθοδικά και εξασφαλίσαμε η Ελλάδα να επανακτήσει το σεβασμό και την εκτίμηση των εταίρων της. Να εξελιχθεί σε μια περιφερειακή δύναμη και πόλο σταθερότητας και εξωστρέφειας στη Ν.Α. Ευρώπη.
Η Ελλάδα αλλάζει, διότι την αλλάζουν καθημερινά οι ίδιοι οι Έλληνες που δεν πιστεύουν πλέον στα ψεύτικα συνθήματα, παρά μονάχα στην αλήθεια της πράξης. Και επί τρία χρόνια οι πράξεις μας μιλούν.