«Η θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ για την ανάπλαση της ΔΕΘ βάζει τη Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή»

Θεσσαλονίκη, 05 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ για την ανάπλαση της ΔΕΘ βάζει τη Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή»

Μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ανοίγει το δρόμο για την ανάπλαση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας άναψε το πράσινο φως ώστε στη Θεσσαλονίκη να δημιουργηθεί ένα νέο τοπόσημο το οποίο θα συνδυάζει εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας και ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.
Είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη, διότι ανοίγει ο δρόμος ώστε το 2026 να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του θεσμού της ΔΕΘ στις νέες εγκαταστάσεις.
Η ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Εκθέσεως αναμορφώνει ριζικά την εικόνα της πόλης και ταυτόχρονα της προσδίδει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο νέος χώρος θα αποτελέσει πυλώνα προόδου για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζει τη Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή, η οποία θα συνοδεύεται από οικονομικά οφέλη εκατομμυρίων ευρώ για την τοπική οικονομία.
Σήμερα η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα και μαζί της γυρίζει σελίδα και ο ιστορικός θεσμός της ΔΕΘ».