Δήλωση για την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, του Δίου και του Κορινού

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, μετά την επίσκεψή του στους αρχαιολογικούς χώρους Βεργίνας, Δίου και Κορινού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020

"Με την παρουσία μου στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και στον Μακεδονικό τάφο του Κορινού απευθύνω κάλεσμα στους εγχώριους και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας και της Θράκης προκειμένου να βιώσουν τη ζώσα ιστορία.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πέλλα και την Πιερία πιστοποιούν, διατρανώνουν και κατοχυρώνουν την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μια αλήθεια που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους ταξιδιώτες που επιλέγουν για τουρισμό τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν την ιστορική παρακαταθήκη που κοσμεί τη Μακεδονική γη.
Κάθε επίσκεψη σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους είναι ένα ερέθισμα που μετατρέπεται σε γνώση. Παράλληλα, ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρξει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αφού αποτελεί ένα αγαθό με ισχυρούς συμβολισμούς.

Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της, έτοιμη να υποδεχθεί στους αρχαιολογικούς της χώρους όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, ακολουθώντας φυσικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας".