Χαιρετισμός στην εσπερίδα για την επόμενη ημέρα της ποδηλασίας στη Θεσσαλονίκη

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εσπερίδα με θέμα: "Η επόμενη ημέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή", που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Υψηλοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

δυο είναι τα αισιόδοξα μηνύματα που κρατώ από την αποψινή εσπερίδα:
-Πρώτον ότι το ποδήλατο είναι "ζωντανό"
-και δεύτερον πως έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.
Για να είμαι ειλικρινής, είχα χρόνια να πατήσω πηδάλια και να πιάσω το τιμόνι του.

Ωστόσο, στις 5 Ιουνίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ανέβηκα και πάλι στη σέλα, πραγματοποιώντας ηλεκτροκίνητη ποδηλατοβόλτα 7,8 χιλιομέτρων, από το ιστορικό κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης μέχρι το Κυβερνείο.

Ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς περιβαλλοντολογικών δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης που διοργανώσαμε καθ' όλη τη διάρκεια εκείνης της εβδομάδας.

Μαζί με καλούς φίλους, ακολουθώντας τους ποδηλατοδρόμους, διασχίσαμε κεντρικά σημεία της πόλης και μέσω της νέας παραλίας καταλήξαμε στην Καλαμαριά.

Επρόκειτο για μια συμβολική πράξη που σκοπό είχε να προτρέψει τους πολίτες να χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς.

Παράλληλα, κάνοντας πηδάλι, θυμήθηκα τη φράση του Νομπελίστα φυσικού, Άλμπερτ Αϊνστάϊν, πως "η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να προχωράς συνεχώς".

Έκτοτε το ποδήλατο έγινε μέρος της καθημερινότητάς μου. Δεν έγινα ποδηλάτης για μια ημέρα, αλλά για κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας το όχι μόνο για να αθληθώ, μα κυρίως για να μετακινούμαι γύρω από το σπίτι μου και να κάνω τα ψώνια της ημέρας.

Άλλωστε, μελέτες έχουν αποδείξει ότι το 40% των μετακινήσεων μας πραγματοποιούνται σε απόσταση το πολύ 4 χιλιομέτρων από το σπίτι.

Αναγνωρίζοντας:
-τη σημασία
-και την αξία της χρήσης του ποδηλάτου,
εκτιμώ ότι πρωτοβουλίες σαν τη δική σας, που έχω τη χαρά να χαιρετίζω, βοηθούν καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας με λιγότερο αυτοκίνητο και προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Στην πατρίδα μας, από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Κυβέρνηση έχει βάλει σε τροχιά υλοποίησης τη δική της θεσμοθετημένη στρατηγική για το ποδήλατο.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος εκπόνησε μια συγκεκριμένη στρατηγική που βάζει στο επίκεντρο: -τον πολίτη
-και το περιβάλλον,
συμπεριλαμβάνοντας τους ποδηλατοδρόμους στους εννέα βασικούς άξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε την ποδηλασία ως κοινωνική συνήθεια και σωματική άσκηση, αυξάνοντας παράλληλα το ποσοστό της χρήσης του και διαψεύδοντας την παγιωμένη αντίληψη ότι τα αυτοκίνητα είναι η μόνη επιλογή μετακίνησης.

Για εμάς, ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία είναι σύμμαχοι και όχι ανταγωνιστές. Γι' αυτό ι χάρηκα ιδιαίτερα στις αρχές Ιουνίου όταν άκουσα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Κωνσταντίνο Ζέρβα, να ανακοινώνει ότι σχεδιάζει τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα διασχίζει την πόλη από το ανατολικό μέχρι το δυτικό της άκρο.

Το ποδήλατο, λοιπόν, αποτελεί μέρος της ζωή μας, θέλει όμως τον τρόπο του και κυρίως την εφαρμογή των κανόνων που αφορούν στην ασφάλεια του ποδηλάτη.

Λέμε "ναι" στη χρήση του, λέμε "ναι" στο κράνος και στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω ειδική αναφορά σε αυτό που οι συγκοινωνιολόγοι αποκαλούν "βιώσιμη κινητικότητα" και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ποιότητας στις πόλεις μας.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) πιστεύουμε ότι το επίπεδο κυκλοφοριακής αγωγής μιας χώρας είναι δείκτης πολιτισμού.

Το επισήμανα στην ημερίδα που διοργανώσαμε στις 3 Φεβρουαρίου με τίτλο: "Ο δρόμος είναι δάσκαλος", τονίζοντας πως τώρα που η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο οφείλουμε να βελτιώσουμε αισθητά τις εθνικές μας επιδόσεις στο ζήτημα της ασφαλούς κινητικότητας.

Άποψη μου και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε όλοι, είναι πως η κυκλοφοριακή αγωγή σώζει ζωές.

Γι' αυτό βάλαμε στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης, καθιστώντας τους συνειδητοποιημένους πεζούς και οδηγούς.

Κάναμε πράξη το αυτονόητο, επενδύοντας στην πρόληψη για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο.

Στην Ολλανδία, για παράδειγμα, τα παιδιά εκπαιδεύονται στο ποδήλατο από το σχολείο. Η εκπαίδευση δεν έχει τον χαρακτήρα άσκησης πειθούς στα παιδιά προκειμένου να κάνουν ποδήλατο, αλλά τους διδάσκει οδική συμπεριφορά.

Συγκρατείστε ως στοιχείο ότι τα δυστυχήματα στο δρόμο είναι πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 15 έως 29 χρόνων παγκοσμίως και όγδοη αιτία θανάτου συνολικά, με αριθμό θυμάτων μεγαλύτερο από εκείνον που οφείλεται:
-σε πόλεμο
-ή ασθένειες.

Κάνω αυτήν την επισήμανση, διότι η Ελλάδα, ως χώρα που ταλανίζεται από το δημογραφικό πρόβλημα, δεν αντέχει απώλειες νέων ανθρώπων οι οποίοι χάθηκαν πίσω από το τιμόνι:
-ενός αυτοκινήτου,
-μιας μηχανής
-ή ενός ποδηλάτου.

Δυστυχώς:
-η έλλειψη σεβασμού στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας,
-η παραβίαση των ορίων ταχύτητας,
-η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη,
-η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους
-και η χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα που οδηγούμε,
αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη ότι η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα:
-νομοθεσίας
-και υποδομών,
αλλά κυρίως νοοτροπίας.

Οφείλουμε, λοιπόν να:
-ευαισθητοποιήσουμε
-και να εκπαιδεύσουμε
τους συμπολίτες μας σε θέματα οδικής ασφάλειας, προστατεύοντας το θεμελιώδες δικαίωμά τους να ζήσουν.
Οι προσπάθειες αυτές δεν μπορούν να αποδώσουν εάν δεν συνοδεύονται από συνολική αλλαγή:
-νοοτροπίας
-και συμπεριφοράς
στο δρόμο.

Οι δρόμοι δεν είναι... πίστες αλλά εργαλεία προόδου.

Το τιμόνι, το γκάζι ή το πηδάλι δεν είναι προεκτάσεις του... εγωισμού μας αλλά μέσο για να φτάνουμε στον προορισμό μας.

Έχουμε ευθύνη ως ενεργοί πολίτες να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση:
-κυκλοφοριακού ήθους
-και οδικής συνείδησης.

Το τροχαίο ατύχημα δεν αποτελεί αναπότρεπτο φυσικό φαινόμενο, αλλά συνέπεια ανθρώπινης ενέργειας ή παράλειψης.

Οφείλουμε, λοιπόν, να αντιδράσουμε:
-οργανωμένα
-και αποτελεσματικά,
διότι στην επίλυσή του πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μαζί.

Ας ευαισθητοποιηθούμε,
ας ενεργοποιηθούμε,
ας πράξουμε από κοινού.

Με σεβασμό στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και με σεβασμό στη ζωή, θα τα καταφέρουμε.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι τα καλύτερα στους διοργανωτές της εσπερίδας. Μας υπενθυμίζετε ότι το ποδήλατο είναι ο τρίτος πυλώνας αστικής κινητικότητας μετά:
-τους πεζούς
-και τη δημόσια συγκοινωνία.

Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα της αποψινής δράσης θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό από την Κυβέρνηση.

Θα κλείσω το χαιρετισμό μου με μια διδακτική φράση του διάσημου καρτουνίστα Τσάρλς Σούλτς, η οποία εμπεριέχει το ποδήλατο. Όπως είπε: "η ζωή είναι σαν ένα ποδήλατο με δέκα ταχύτητες. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταχύτητες (δηλαδή δυνατότητες) που δεν χρησιμοποιούμε".

Σας ευχαριστώ.