Το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Λαγκαδά ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος

Θεσσαλονίκη, 02 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου
Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Λαγκαδά ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος

Εντείνοντας τις δράσεις που υλοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ., ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνεργασία με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γιάννη Σάββα, τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Ταχματζίδη και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Λαγκαδά, κα. Ελένη Δραγατίδου, θα επισκεφθούν το Δασικό Φυτώριο του Λαγκαδά (Λουτρών 143, Λαγκαδάς).
Εκεί, θα ενημερωθούν για τη λειτουργία του φυτωρίου, καθώς παράγονται φυτά για τις αναδασώσεις στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και γενικά της Μακεδονίας, ενώ θα μοιράσουν από κοινού δωρεάν φυτά στους κατοίκους της περιοχής.
Στο Δασικό Φυτώριο Λαγκαδά καλλιεργούνται 28 δασικά είδη, τα οποία ανήκουν όλα στην ιθαγενή χλωρίδα. Από τα είδη που παράγονται, τα 4 είναι κωνοφόρα και τα υπόλοιπα πλατύφυλλα. Αυτήν τη στιγμή στο Φυτώριο υπάρχουν 312.000 φυτά, από τα οποία 215.000 είναι η φετινή σπορά.