"Διατηρούμε άφθαρτη τη μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού"

Θεσσαλονίκη, 19 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου:"Διατηρούμε άφθαρτη τη μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού"

Τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη 19η Μαΐου του 1919 και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στο μήνυμά του ο κ. Καράογλου αναφέρει τα εξής: "Κι ανασπάλλω! Σήμερα είμαστε όλοι Πόντιοι. Εκατόν ένα χρόνια μετά τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού διατηρούμε ασίγαστη και άφθαρτη τη μνήμη της τραγωδίας.
Ο θρήνος, οι θηριωδίες και η προσευχή των 353.000 αθώων θυμάτων καθιστούν ιερό το εθνικό μας χρέος να μην ξεχνούμε την εκρίζωση των Ελλήνων του Πόντου, ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στις 19 Μαΐου 1919 συντελέστηκε το Ολοκαύτωμα πριν το Ολοκαύτωμα.
Με απέραντο σεβασμό προς εκείνους που θυσιάστηκαν, δεν επιτρέπεται και δεν μπορούμε να σιωπούμε. Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα!
Κρατούμε αιώνια τη μνήμη της γενοκτονίας, διότι ο Πόντος έν άστρον φωτεινόν και δύναμη δημιουργίας. Γιατί η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο".