"Όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό"

Θεσσαλονίκη, 14 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου:"Όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό"

Τρεις ακόμη εταιρείες προστέθηκαν στη λίστα των επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα ώστε να στηρίξει με δωρεές τον κοινό αγώνα κατά του κορωνοϊού.
Σήμερα ήταν η σειρά του ομίλου εταιρειών "PANHOL GROUP", της "SIDAPHARM IKE" και της "Mr. FAST-Οικογένεια Τσολακίδη" να δείξουν την αλληλεγγύη τους, υποστηρίζοντας εμπράκτως με τη διάθεση υγειονομικού υλικού τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.
Ο όμιλος εταιρειών "Σωκράτης Παναγιωτίδης Αναπτύξεις Ακινήτων Α.Ε. -PANHOL Group", προχώρησε στην αγορά 5.000 γαντιών μιας χρήσης τα οποία προσέφερε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία "SIDAPHARM IKE" δώρισε 500 χειρουργικές μπλούζες στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, ενώ η εταιρεία "Mr. FAST -Οικογένεια Τσολακίδη" διένειμε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικών, απολυμαντικών και χλωριούχων για τις ανάγκες της 3ης ΥΠΕ και της Γ.Α.Δ.Θ.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ευχαρίστησε θερμά τους τρεις επιχειρηματίες για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας "συγκινητική" την ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα στο κάλεσμα ευθύνης και συστράτευσης που έχει απευθύνει.
Όπως επισήμανε: "Συγχαίρω και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους επιχειρηματίες που αποτελούν το καλό πρότυπο, όντας σίγουρος ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλες ιδιωτικές εταιρείες".
Επίσης, στο πρόσωπο του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, ευχαρίστησε το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας συνολικά, "γιατί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη, 24 ώρες το 24ωρο, απέναντι σε έναν δυνατό μα αόρατο εχθρό".
"Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα είμαστε οι νικητές απέναντι στον κορωνοϊό. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε", πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ. "Με αυτοπειθαρχία και σεβασμό στον συνάνθρωπο θα έχουμε καλή Ανάσταση σε όλα τα πεδία, τόσο της καθημερινότητας όσο και της οικονομίας και του χρόνου οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές", τόνισε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο οποίος παρέλαβε τη δωρεά στο χώρο του Τοπικού Ιατρείου Αμπελοκήπων, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) για την πρωτοβουλία και τους ιδιώτες για τη δωρεά του υγειονομικού υλικού. "Η προσφορά τους", δήλωσε, "έρχεται να επικουρήσει την προσπάθεια του Υπουργείου μας, η οποία μέχρι τώρα έχει διασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε τα νοσοκομεία μας να διαθέτουν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες".