Συνάντηση του Υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θ. Καράογλου με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Γιόσι Αμράνι

Θεσσαλονίκη, 27 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Γιόσι Αμράνι

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο οικονομίας, ενέργειας, παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού. Ειδική αναφορά έγινε, επίσης, στις ευοίωνες προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου Ισραηλινές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.
Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε "αμοιβαία επωφελή" τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε παραγωγικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις των δυο χωρών διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό.
Από την πλευρά του ο κ. Γιόσι Αμράνι χαρακτήρισε "στρατηγική επιλογή" του Ισραήλ την περιφερειακή συνεργασία με την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι ο "ακρογωνιαίος λίθος" της προόδου και της ευημερίας των λαών που ζουν σε αυτήν.