Χαιρετισμός στη συνέντευξη Τύπου για το 5ο ΣΥΖΑΘΛΟ

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στη συνέντευξη Τύπου για το 5ο ΣΥΖΑΘΛΟ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Υψηλοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

σε συνεντεύξεις Τύπου όπως η σημερινή, η προσοχή πρέπει να στρέφεται αποκλειστικά σε εκείνους που συμμετέχουν σε δράσεις όπως το 5ο ΣΥΖΑΘΛΟ.

Για αυτό και θα είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται.

Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο "ΣΥΖΩΗ" για την ευγενική πρόσκληση να χαιρετίσω την εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες δίνει έναν τιτάνιο αγώνα να προσφέρει στα παιδιά με τη συγκεκριμένη σύνθετη αναπηρία ένα ποιοτικό επίπεδο ζωής και τα μέλη του είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων.

Κατά δεύτερον συγχαίρω:
-τους διοργανωτές
-και τους συμμετέχοντες στον αγώνα βουνού,
ευχόμενος υγεία και καλό τερματισμό.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε έναν αγώνα στον οποίο δεν έχει σημασία η επίδοση, αλλά η συμμετοχή.

Τρίτον, με την παρουσία μου θέλω να στείλω το μήνυμα ότι η άθληση είναι ζωή.

Πρόσφατα, φίλος γιατρός μου είπε ότι το ανθρώπινο σώμα φτιάχτηκε για να κινείται, όχι για να κάθεται και μου εξήγησε τη γραμμική συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ της άσκησης και της υγείας των πολιτών.

Ως εκ τούτου, θέλω να τονίσω τη βούληση του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) να βρίσκεται δίπλα σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία, στηρίζοντας δράσεις που παρακινούν όλο και περισσότερους να ακολουθούν έναν διαφορετικό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Στην κατεύθυνση αυτή συνεργαζόμαστε στενά με:
-αθλητικούς
-και κοινωνικούς συλλόγους
προκειμένου, η σχέση που έχουμε να αναπτύξει να γίνει πιο στενή, βοηθώντας στην καλύτερη προβολή και ανάδειξη αθλητικών γεγονότων, όπως το ΣΥΖΑΘΛΟ.

Ήδη -και αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό- κάθε χρόνο οι συμμετοχές στον αγώνα βουνού αυξάνονται, γεγονός που μαρτυρά το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τη σημασία που δίνουν όλο και περισσότεροι στην επαφή με τη φύση.

Όσοι παίρνουν μέρος στο ΣΥΖΑΘΛΟ ανακαλύπτουν μια άλλη πτυχή του εαυτού τους καθώς:
-υπερβαίνουν τα προσωπικά τους όρια
-και βελτιώνονται ατομικά μέσα από την επίμονη προσπάθεια.

Στο δάσος του Σέιχ Σου η άθληση διασταυρώνεται με την ψυχαγωγία, δημιουργώντας έναν δυναμικό μοχλό, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει υποδειγματικά όσον αφορά:
-την ανάπτυξη
-και ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού.

Θα κλείσω με μια ευχή. Το ΣΥΖΑΘΛΟ να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που να αποκτά κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη δυναμική. Σε ό,τι με αφορά, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή, διότι οι αξίες που πρεσβεύει ως διοργάνωση μέσα από την άθληση, πρέπει να δώσουν κίνητρο σε όσο το δυνατόν περισσότερους.

Σας ευχαριστώ πολύ!