Ο Θ. Καράογλου δίπλα στους αλιείς και τους μυδοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του δήμου Δέλτα

Θεσσαλονίκη, 14 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Θ. Καράογλου δίπλα στους αλιείς και τους μυδοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του δήμου Δέλτα

Στηρίζοντας τους αλιείς και τους μυδοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του δήμου Δέλτα το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Καράογλου υλοποιεί, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30, την προγραμματισμένη από καιρό ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η αλιεία και η μυδοκαλλιέργεια ως αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο κτίριο του δημαρχείου Χαλάστρας και τις απαντήσεις στα θέματα που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους θα δώσουν διακεκριμένοι επιστήμονες του κλάδου, επαγγελματίες και στελέχη κρατικών φορέων.
Η ημερίδα θα αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες:
1) Η συμβολή του φορέα διαχείρισης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών του Θερμαϊκού κόλπου στην οργανωμένη ανάπτυξη του κλάδου
2) Προβλήματα και προοπτικές της αλιείας και της μυδοκαλλιέργειας
3) Αλιεία και αειφόρος ανάπτυξη
4) Αλιευτική πολιτική και ελληνική οικονομία (φορολογικό καθεστώς).
Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου: «Η πρωτοβουλία μου έχει ως σκοπό να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της χώρας, αυτός των μυδοκαλλιεργητών.
Αποτελεί χρέος όσων κατέχουμε θέσεις ευθύνης να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου στηρίζοντάς τους, λύνοντας τις απορίες που έχουν για μια σειρά ζητημάτων που "γεννά" η ασκούμενη φορολογική πολιτική, μα και ενημερώνοντάς τους για τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης ενός κλάδου ο οποίος έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πολλά στους ίδιους αλλά και στη χώρα. Διότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα μπορεί να αποτελέσει σταθερό όχημα ανάκαμψης της εθνικής μας οικονομίας».