Στη Βουλή στέλνει ο κ. Θ. Καράογλου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου

Θεσσαλονίκη, 23 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη Βουλή στέλνει ο κ. Θ. Καράογλου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου

Στη Βουλή στέλνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας, το θέμα με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου, τα οποία απειλούν ακόμα και την εύρυθμη λειτουργία του.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας θέτει στον αρμόδιο υπουργό το ζήτημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και της ύπαρξης μόλις ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών όλου του Δήμου Βόλβης, κάτι το οποίο προκαλεί την εύλογη ανησυχία των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.
Ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Υγείας για το πότε προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διατεθεί ένα ακόμα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου, μαζί με τους προβλεπόμενους οδηγούς, καθώς και το πότε θα ενισχυθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Όπως αναφέρει στη ερώτησή του: «Ο Δήμος Βόλβης έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς εκτείνεται σε μεγάλο παραθαλάσσιο μέτωπο με αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ως εκ τούτου ο πληθυσμός της περιοχής, που τον χειμώνα υπολογίζεται στους 25.000 κατοίκους, ενώ τους θερινούς μήνες αυξάνεται κατακόρυφα, μπορεί ακόμα και να τριπλασιαστεί τόσο από τον εγχώριο τουρισμό, όσο και από επισκέπτες του εξωτερικού.
Το μόλις ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εξυπηρετεί τις ανάγκες διακομιδής των ασθενών σε ολόκληρο τον Δήμο Βόλβης, με μεγάλη χιλιομετρική έκταση τόσο με παραθαλάσσια, όσο και με ορεινά χαρακτηριστικά, εδρεύει στον Προφήτη, στο ορεινό τμήμα του Δήμου, αφήνοντας την παραλιακή ζώνη ουσιαστικά εκτεθειμένη σε περίπτωση ανάγκης.
Επιπλέον ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα του ασθενοφόρου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που σημαίνει ότι χάνεται και πολύτιμος χρόνος προκειμένου να ανεφοδιαστεί το ασθενοφόρο, χρόνος κατά τον οποίο η περιοχή μένει ακάλυπτη, αλλά υπάρχει και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση καθώς μέρος των καυσίμων καταναλώνεται κατά τη διαδρομή του εφοδιασμού από και προς τη Θεσσαλονίκη και όχι για τη διακομιδή ασθενών.
Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, καταγράφονται πολλά κενά, ενώ το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στο μεγάλο φόρτο εργασίας και στις αυξημένες ευθύνες που του αναλογούν. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι για να καλυφθεί μια πλήρη βάρδια για το ασθενοφόρο χρειάζονται δέκα οδηγοί, ενώ αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μόνο έξι».