"Ο ρόλος της "αθώας περιστεράς" δεν ταιριάζει στη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ"

Θεσσαλονίκη, 21 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ "ΑΘΩΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ»

Απαντώντας στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ σχετικά με τις αποκαλύψεις του για τις περίεργες κατατμήσεις συμβάσεων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δηλώνει τα εξής:
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Και όταν έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη και καθαρή, μπορείς να ερευνήσεις, να μάθεις, να αποκαλύψεις ατράνταχτα στοιχεία και να επανέρχεσαι κάθε φορά που διαπιστώνεις ότι συγκεκριμένοι κύκλοι θίγουν το δημόσιο συμφέρον.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, λίγο πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όσον αφορά στις αποκαλύψεις μου σχετικά με τις περίεργες κατατμήσεις συμβάσεων, δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα!
Είναι γενικόλογη, αόριστη και δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα προς όλους εκείνους που με την ανεπάρκειά τους μετέτρεψαν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης σε Οργανισμό Αστικής Ταλαιπωρίας.
Ειλικρινά δεν με εκπλήσσει, διότι πολύ απλά τα στοιχεία που κατέθεσα είναι συγκεκριμένα και απολύτως τεκμηριωμένα.
Σε ό,τι με αφορά, μιας και η ανακοίνωση γράφτηκε μόνο και μόνο για να με στοχοποιήσει προσωπικά, είναι προφανές ότι οι συντάκτες της μπερδεύουν εσκεμμένα τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, όπως ήταν μέχρι πριν μερικούς μήνες, με τον κρατικό ΟΑΣΘ του 2018.
Αναζητούν ισοδύναμα για τα τερατώδη εγκλήματά τους, εξισώνοντας το πταίσμα με το κακούργημα. Οι δήθεν προστάτες των ανέργων επέλεξαν να... κρεμάσουν στα μανταλάκια εκατοντάδες ονόματα συμπολιτών μας, στοχοποιώντας τους κοινωνικά και στιγματίζοντάς τους ηθικά, επειδή αναζήτησαν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα μια δεκαετία πριν.
Τους απαντώ, λοιπόν, ότι σε αντίθεση με εκείνους που έχουν ως σύνθημα το "περάστε κόσμε στο Δημόσιο", εγώ απευθύνθηκα στον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, όπως κάνω και με δεκάδες άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθήσω άνεργους συμπολίτες μου να βρουν δουλειά για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.
Νοιάζομαι και βρίσκομαι στο πλευρό της κοινωνίας που έχει ανάγκη να εργαστεί για να ζήσει και απέναντι σε εκείνους που σε τρία χρόνια διακυβέρνησης έστησαν "βιομηχανία" διορισμών για να βολέψουν στο δημόσιο φίλους, συγγενείς και λοιπούς αυλικούς. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό πρέπει να γίνει πράξη!
Ας πάψουν, λοιπόν, εκείνοι που κάνουν "καριέρα" ως "ηγετικά στελέχη της Αριστεράς" να κουνούν το δάκτυλο παριστάνοντας τους εθνικούς εισαγγελείς. Διότι πολύ απλά η Θεσσαλονίκη είναι μικρή, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό, όσο και αν κάποιοι το επιδιώκουν. Και ο ρόλος της "αθώας περιστεράς" δεν τους ταιριάζει!
Επαναλαμβάνω, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Και επειδή τα... προσεχώς θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επανέρχομαι με ορισμένα επιπλέον ερωτήματα προς τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ:
-Ποιο είναι το κόστος της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ;
-Ποιες είναι οι αμοιβές του προέδρου του ΟΑΣΘ κ. Παππά και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Παναγιωτίδη;
-Πως καλύπτεται το κόστος μεταφοράς του κ. Παππά από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και η επιστροφή του, η διαμονή και διατροφή του;
-Η εταιρεία που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση του εξοπλισμού της τηλεματικής των λεωφορείων του ΟΑΣΘ έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να υποστηρίξει το έργο;
-Γιατί δεν είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο όλες οι συμβάσεις που υπογράφει η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ;
-Γιατί η Θεσσαλονίκη έχει μείνει τους τελευταίους μήνες χωρίς λεωφορεία;
-Πότε η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα φιλοτιμηθεί να ζητήσει συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για το γεγονός ότι τους έχει αφήσει χωρίς μέσο μαζικής μεταφοράς;

Καλή εβδομάδα και καληνύχτα κύριοι διοικούντες του ΟΑΣΘ».