Θ. Καράογλου: Δεν θα υπογράψουμε τη συμφωνία σαν να παίρνουμε... γουρούνι στο σακί

Θ. Καράογλου: Δεν θα υπογράψουμε τη συμφωνία σαν να παίρνουμε... γουρούνι στο σακί Κύριο

Θεσσαλονίκη, 12 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θ. Καράογλου: «Δεν θα υπογράψουμε τη συμφωνία σαν να παίρνουμε... γουρούνι στο σακί»

"Η ομολογία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, μετά το τέλος του χθεσινού Eurogroup, ότι η Ελλάδα διαθέτει χρήματα μόνο για τις επόμενες δυο εβδομάδες, καταδεικνύει στο μέγιστο βαθμό την εθνική αναγκαιότητα η Κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους ακόμη και εντός της εβδομάδας αν είναι δυνατό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι πολύ αργά για την Ελλάδα και τους Έλληνες" δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας στην εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" με την κα. Ευδοξία Δένη αναφέρθηκε στο "τεράστιο", όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι "μόνο η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αποτρέψει την επέκταση της άτυπης στάσης πληρωμών που έχει ήδη κηρύξει το Δημόσιο. Μόνο με συμφωνία που θα εξασφαλίζει ρευστότητα και οικονομική σταθερότητα θα μπορούμε να μιλάμε στην Ελλάδα για ανάπτυξη και προκοπή" σημείωσε.
Τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη συμφωνία, ο κ. Καράογλου ήταν ξεκάθαρος.
"Γουρούνι στο σακί δεν... παίρνουμε. Θα περιμένουμε να δούμε ποιά είναι η συμφωνία και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και μετά θα αποφασίσουμε, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας. Θα τοποθετηθούμε, όπως πάντα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χωρίς να δώσουμε λευκή επιταγή στον Αλέξη Τσίπρα" κατέληξε.