Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα εκπέμπει ξανά εθνική αυτοπεποίθηση»

Θεσσαλονίκη, 19 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα εκπέμπει ξανά εθνική αυτοπεποίθηση»

«Ιστορικής σημασίας, υποδειγματική και υψηλών προδιαγραφών που αναδεικνύει το κύρος της χώρας μας» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου την ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κογκρέσο, στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με πολιτικούς φίλους και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δέλτα.
Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση των βασικών αξόνων της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε την άποψη πως «λόγω των ειδικών διεθνών συνθηκών που επικρατούν, καθώς βιώνουμε μια δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία όπου οι ισορροπίες μεταβάλλονται διαρκώς, η Ελλάδα εκπέμπει ξανά εθνική αυτοπεποίθηση». Τόνισε, μάλιστα, ότι η παρουσία και η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. «ήταν η καλύτερη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Προέβαλε τον αναβαθμισμένο ρόλο της πατρίδας μας στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη, ενώ ανέδειξε τη σημασία που έχει η χώρα μας ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και ως πύλη εισόδου για τις ενεργειακές πηγές που αναζητά η Ευρώπη».
Για τη σημειολογία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι η πατρίδα μας έπαψε να είναι περιχαρακωμένη και αγωνίζεται με τις άλλες δημοκρατίες του δυτικού κόσμου για το αναφαίρετο δικαίωμα των λαών στην ελευθερία.
«Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015. Αξιοποιώντας την πλούσια παράδοσή μας, τη γεωγραφική μας θέση, το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, κοιτούμε το μέλλον με αισιοδοξία και πίστη ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
Και συνέχισε: «Το ανέφερε ο Πρωθυπουργός, το επαναλαμβάνω και εγώ. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια έως ότου η Ελλάδα γίνει το μοντέρνο κράτος που μας αξίζει».
Όπως είπε στον επίλογο της σύντομης τοποθέτησης του: «Η Ελλάδα που οικοδομούμε δεν διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα. Είναι μια φυσιολογική χώρα, η οποία πατά γερά στα πόδια της. Είναι μια χώρα που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και απαντά με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις της νέας εποχής, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την εδραίωση της ασφάλειας και της ευημερίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Αφήνουμε τους εκφραστές της μιζέριας στην πολιτική τους απαξίωση. Η στάση τους δεν είναι εθνική, είναι αντιπαραγωγική. Ο λόγος τους δεν είναι τεκμηριωμένος, αλλά ανορθολογικός. Εκείνοι εκπροσωπούν την Ελλάδα του χθες, του μαρασμού και της απομόνωσης. Εμείς βοηθούμε την Ελλάδα να ψηλώσει. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα της αξιοπιστίας, της περηφάνιας, της σιγουριάς και της έμπνευσης».