(Video) Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025

(Video) Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 Κύριο

Ομιλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Ολομέλεια της Βουλής για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025» (01-07-2021)

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θα ξεκινήσω την ομιλία μου στην Ολομέλεια από το σημείο που σταμάτησα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025.

Στον επίλογο εκείνης της τοποθέτησης είχα πει ότι το μυστικό της επιτυχίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι το τετράπτυχο:
-Τολμάμε,
-επιχειρούμε,
-σχεδιάζουμε,
-εφαρμόζουμε.

Αυτοί είναι κατά την άποψή μου οι τέσσερις βασικότεροι πυλώνες της χρηστής διακυβέρνησης, βάσει της οποίας κάθε υπεύθυνη ηγεσία οφείλει να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις με γνώμονα:
-την αυτοπειθαρχία,
-τον ρεαλισμό
-και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τώρα που ο πολιτικός χρόνος επιταχύνεται εξαιτίας της πανδημίας, είναι σημαντικό μια Κυβέρνηση να «χτίζει» σχέσεις εμπιστοσύνης.

Να κινητοποιεί ένα συλλογικό όραμα και να εμπνέει τη συνυπευθυνότητα. Διότι, μόνο τότε μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων.

Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας ανέδειξαν με τον πλέον ειλικρινή τρόπο μια παγκόσμια στροφή προς την τεκμηριωμένη εμπειρία και τη γνώση.

Ο ορθός λόγος έγινε ξανά μέρος της καθημερινότητας και σε ό,τι αφορά τα κράτη, είναι πλέον πασιφανές ότι όσες κυβερνήσεις διοίκησαν και δεν αρκέστηκαν στη διαχείριση των καταστάσεων, μπορούν τώρα να κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Μια εξ αυτών είναι και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έπραξε ό,τι ήταν και είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Κατά την τελευταία διετία στηρίξαμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις διαθέτοντας συνολικά 41 δισεκατομμύρια ευρώ.

23,1 δισεκατομμύρια δόθηκαν το 2020,
-άλλα 15,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα δοθούν το 2021,
-ενώ προβλέπονται άλλα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Δεσμευθήκαμε πως κανένας συμπατριώτης μας δεν θα νιώσει μόνος και το καταφέραμε!

Και αυτό, γιατί:
-ο πολιτικός μας προσανατολισμός είχε σαφή κατεύθυνση,
-τα αποτελέσματα που παράγονται καθημερινά από τις μεταρρυθμίσεις είναι μετρήσιμα
-και πορευτήκαμε έχοντας χρονοδιάγραμμα και πάνω από όλα στόχο.

Η ισορροπία που πετύχαμε ανάμεσα στη θωράκιση του επιχειρείν και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας επιβεβαιώνεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025.

Οι προβλέψεις του δεν είναι απλώς αισιόδοξες.

Είναι η επιβράβευση της εθνικής προσπάθειας να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα.

Κάπως έτσι, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλούμε για την ασφαλή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας από τη μερική ανάκαμψη στην ολική επαναφορά.

Σε λίγους μήνες η πατρίδα μας θα επωφελείται από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναζήτησα αρκετά στοιχεία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ ξανά η χώρα μας δεν είχε στη διάθεσή της παρόμοιο ύψος ευρωπαϊκών πόρων για να στηρίξει την ανάπτυξη.

Υπό αυτήν την οπτική η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας δεν περιορίζεται στην εξεύρεση κεφαλαίων, αλλά επεκτείνεται στην εκκίνηση αρκετών επενδυτικών ιδεών που είναι ικανές να απορροφήσουν τους διαθέσιμους πόρους.

Επί της ουσίας το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής αποκαλύπτει την ολική επαναφορά της εθνικής μας οικονομίας στην κανονικότητα.

Μας περιγράφει την Ελλάδα του μέλλοντος και μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα της ευημερίας και να χαρίσει:
-πλούτο
-και ασφάλεια στους πολίτες της.

Αναλογιστείτε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα «τρέχει»:
-με 3,6% το 2021,
-με 6,2% το 2022,
-ενώ την υπόλοιπη περίοδο του Μεσοπρόθεσμου θα κυμαίνεται σταθερά στο 4%.

Δεν μας αρκεί η ισχυρή ανάκαμψη, εργαζόμαστε για τη βιώσιμη ανάπτυξη με ταυτόχρονη αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.
Εάν στους συναδέλφους της αντιπολίτευσης η παραπάνω πρόταση φαντάζει ουτοπική, ας λάβουν υπόψη την εντυπωσιακή εκτίμηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ότι το ΑΕΠ της χώρας μας είναι εφικτό να αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 3,5% για ολόκληρη την επόμενη δεκαετία.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η παραπάνω εκτίμηση, το 2031 το ΑΕΠ μας θα φτάσει στα 240 δισεκατομμύρια ευρώ, κυμαινόμενο στο επίπεδο του μακρινού 2008.

Φυσικά για να πετύχουμε έναν τόσο φιλόδοξο στόχο απαιτείται μια συγχορδία θετικών εξελίξεων, ωστόσο είναι προφανές ότι διαθέτουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις να πετύχουμε τη μεγαλύτερη:
-σε διάρκεια
-και έκταση
περίοδο ανάπτυξης.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σημασία της ορθής αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η στοχευμένη διάθεσή τους, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε, είναι οι δυο καταλύτες για να διασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή μετάβαση της χώρας σε ένα μέλλον :
-ισχυρής,
-βιώσιμης,
-«πράσινης»,
-εξωστρεφούς ανάπτυξης.

Τα όσα σας αναφέρω δεν αποτελούν θεωρίες αλλά εκτιμήσεις βασισμένες σε συγκεκριμένες παραδοχές.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, οι ιδιωτικές επενδύσεις, λόγω και των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα αυξηθούν φέτος κατά 7%.

Πιο συγκεκριμένα το 2022 θα εκτιναχθούν στο 30,3% και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να αυξάνονται:
-κατά 12,3% το 2023,
-κατά 10,8% το 2024
-και κατά 7,4% το 2025.

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσουν και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών:
-κατά 10,4% το 2021,
-κατά 13,8% το 2022,
-κατά 7,5% το 2023,
-κατά 6,2% το 2024
-και κατά 5,2% το 2025.

Το ίδιο θα συμβεί και με την ιδιωτική κατανάλωση η οποία:
-φέτος θα αυξηθεί κατά 2,6%,
-το 2022 κατά 2,9%,
-το 2023 κατά 2,1%,
-το 2024 κατά 2,8%
-και το 2025 κατά 2,2%.
Η επαναφορά του όγκου της ιδιωτικής κατανάλωσης το 2022 στα επίπεδα του 2019, σημαίνει ότι του χρόνου θα έχουμε ανακτήσει το σύνολο των απωλειών της υγειονομικής κρίσης.

Από την αλληλουχία των εξελίξεων που σας περιγράφω θα επηρεαστούν θετικά τόσο το επίπεδο της απασχόλησης όσο και ο ονομαστικός μέσος μισθός ξεπερνώντας το επίπεδο του 2019 κατά 1,6% και 1,1% αντίστοιχα.

Όπως είναι αναμενόμενο, βελτίωση του επιπέδου απασχόλησης θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, το ποσοστό της οποίας θα διαμορφωθεί στο 16,3% φέτος, για να μειωθεί:
-στο 14,4% το 2022,
-στο 13,2% το 2023,
-στο 11,9% το 2024
-και στο 11,1% το 2025.

Παράλληλα προβλέπεται:
-η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας εντός του 2022,
-η επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού στα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια εντός του 2022,
-καθώς και η επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας έως το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
τα στοιχεία που σας παρέθεσα μαρτυρούν ότι η οικονομία μας άντεξε και αντέχει!

Όπως αντέχει η βιομηχανία μας και η μεταποίηση.

Όπως αντέχει και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η οποία βελτιώνεται σημαντικά.

Είναι ενδεικτικό ότι οι καταθέσεις των πολιτών αυξάνονται για 15ο συνεχόμενο μήνα και σε αυτούς που θα βιαστούν να ισχυριστούν ότι αποταμιεύουν οι λίγοι, απαντώ ότι το 57% μιας αύξησης κατά 33 δισεκατομμύρια καταθέσεων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οφείλεται στα πολλά νοικοκυριά.

Άρα το Μεσοπρόθεσμο δεν είναι ταξικό, όπως επισήμανε στη επιτροπή η αντιπολίτευση, είναι ρεαλιστικό!

Δεν είναι άδικο, αλλά από τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει από τα πρωτογενή πλεονάσματα ανοίγει ο δρόμος να υποστηριχθούν μειώσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω νέας μείωσης:
-φόρων
-και ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν είναι «για τα σκουπίδια», αλλά προβλέπει 109.175 προσλήψεις έως το 2025, δίχως να παρεκκλίνουμε από τον κανόνα του 1 προς 1.

Το 2021 αναμένονται 32.870 προσλήψεις,
-το 2022, 23.214,
-το 2023, 19.503,
-το 2024, 20.510
-και το 2025, 13.077.

Αυτές θα προστεθούν στις περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν το ίδιο χρονικό διάστημα στον ιδιωτικό τομέα, χάρη στην κινητοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Με λίγα λόγια η οικονομία είναι το κλειδί όλων των εξελίξεων!

Την οικονομία πρέπει να την καταλαβαίνεις, να την διαβάζεις...

Να την διαχειρίζεσαι με ταπεινότητα και να ελίσσεσαι στις ιδιαιτερότητες που θα συναντήσεις.

Η οικονομία δεν θέλει εγωισμούς, ούτε υποσχέσεις.

Θέλει:
-πράξεις,
-ρεαλισμό,
-σύνεση
-και μέτρο.

Θέλει να γίνεσαι η ευκαιρία που ψάχνουν όλοι.

Όπως η δική μας Κυβέρνηση έγινε η ευκαιρία να χαμογελάσουν ξανά οι Έλληνες.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου του 2019, κοιτάμε στους συμπατριώτες μας στα μάτια γιατί υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο κομμάτι των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της κυβερνητικής μας θητείας είναι μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Όταν η αντιπολίτευση επένδυε στην προοπτική της καμένης γης λόγω του κορωνοϊού, εμείς εργαζόμασταν για να παραμείνει η Ελλάδα όρθια.

Και όσο η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται ως ταραξίας, εμείς μετατρέπουμε την πατρίδα μας σε εργοτάξιο υλοποίησης νέων επενδύσεων.

«Πράγματι, δεν σώζεστε με τίποτα», όπως ακούστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική του πανικού σας είναι η αντίδραση στην προπληρωμένη κάρτα ελευθερίας 150 ευρώ, στους νέους 18 έως 25 ετών, προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας.

Δεν πρόκειται για κάποιο επίδομα, όπως ισχυρίζεστε, αλλά για ένα προσκλητήριο ευθύνης και συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Δεν στοχοποιούμε τη νεολαία, αλλά κινητροδοτούμε τα νέα παιδιά που επλήγησαν πολύ από την πανδημία, δίχως να έχουν λάβει καμία ανταπόδοση από το κράτος όπως συνέβη με άλλες ηλικιακές ή επαγγελματικές ομάδες.

Και σας διαβεβαιώνω ότι η παροχή κινήτρων για τη συμμετοχή των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν είναι αποτελεί ελληνική... έμπνευση.

Σε κάθε περίπτωση η στόχευση μας είναι τριπλή:
-Πρώτον να καταστεί ελκυστικότερη για τη συγκεκριμένη ομάδα η συμμετοχή στους εμβολιασμούς,
-δεύτερον να αξιοποιηθούν τα 150 ευρώ για λόγους που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας
-και τρίτον να στηριχθεί η εγχώρια αγορά με έναν έμμεσο τρόπο που μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι αφορά σχεδόν ένα εκατομμύριο νέους.

Η δημόσια ασφάλεια και η προστασία της υγείας είναι προτεραιότητά μας. Δεν γίνεται διαφορετικά, διότι στην οικονομία η επιστροφή της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής σε ρυθμούς προ-Covid, είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.

Το όριο της ελευθερίας μας είναι η υγεία μας και η υγεία των άλλων. Και νομίζω σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι.

Από το φθινόπωρο μας χωρίζουν περίπου 60 ημέρες... Οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι καταστροφικό.

Συνοψίζοντας, θετική ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο είναι θετική ψήφος στο μέλλον της Ελλάδας.

Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να τεθεί υπό ομηρία:
-ιδεοληπτικών
-και «δικαιωματιστών».
Η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα ανακάμπτει, η Ελλάδα προχωρά προς τα εμπρός.

Σήμερα καλούμαστε να δείξουμε με την ψήφο μας ποιοι την ενθαρρύνουν να κοιτάξει με αισιοδοξία το αύριο και ποιοι θέλουν να την κρατήσουν «όμηρο» του χθες.

Κατανοώ ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύσκολη περίοδο, διότι ως κίνημα αδυνατεί να ευδοκιμήσει σε συνθήκες ανάπτυξης και δημιουργίας πλούτου.

Το γνωρίζουν πολύ καλά, γι' αυτό κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να υπονομεύσουν την αναπτυξιακή πορεία.

Όσο εσείς περνάτε στο πολιτικό περιθώριο, η Ελλάδα προσχωρεί με υπερηφάνεια στο μπλοκ των ισχυρών κρατών.

Έχει φωνή, έχει λόγο, έχει στιβαρή, έχει στιβαρή Κυβέρνηση που διαθέτει όραμα.

Εξυπακούεται ότι η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2022-2025.

Σας ευχαριστώ.

Στο Πρακτορείο Fm και την εκπομπή "Επί της ουσίας"
Μάρτιος 23, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Πρακτορείο Fm και την εκπο...
Στη Βεργίνα τηλεόραση και την εκπομπή "Τα Λέμε"
Μάρτιος 23, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Βεργίνα τηλεόραση και την ...
Θ. Καράογλου: «Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων προσφεύγουν στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών»
Μάρτιος 22, 2024

Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων προσφεύγουν στην Επιτ...
Στον Flash 99,4 Fm και την εκπομπή "Ανάλυση που μας αφορά"
Μάρτιος 22, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash 99,4 Fm και την εκπ...
Στη Dion τηλεόραση και την εκπομπή "Ξεκινάμε μαζί"
Μάρτιος 22, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Dion τηλεόραση και την εκπ...
Θ. Καράογλου προς ΥΠΕΣ: «Δώστε εύλογες παρατάσεις ώστε να μην απενταχθούν έργα Δήμων από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"»
Μάρτιος 21, 2024

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου προς ΥΠΕΣ: «Δώστε εύλογες παρατάσεις ώστε να μην απενταχθούν...
(Ερώτηση): «Πρόβλεψη για το ποινικό σκέλος των υποθέσεων που εξετάζονται από την Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών»
Μάρτιος 21, 2024

Αρ. πρωτ.: 3858 Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2024Προς Υπουργούς:-Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικώνκ. Κωστή Χατζηδάκη-Δ...
(Ερώτηση): «Κίνδυνος απένταξης έργων σε δήμους»
Μάρτιος 20, 2024

Αρ. πρωτ.: 3834 Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2024Προς Υπουργό:Εσωτερικώνκα Νίκη Κεραμέως ΕΡΩΤΗΣΗ«Κίνδυνος απένταξης έρ...
(Political): "Τι κοινό έχει ο Θ. Καράογλου με τον Δ. Γαλαμάτη"
Μάρτιος 20, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Political στις 19 Μαρτίου 2024  
Στον ΑΡΤ Fm και τη εκπομπή "ΑΡΤ Μαγκαζίνο"
Μάρτιος 15, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στoν ΑΡΤ Fm 90,6 Fm και την εκ...
Στην Pella τηλεόραση και την εκπομπή "Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία"
Μάρτιος 15, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Pella Τηλεόραση και την ε...
(Ερώτηση):«Δημιουργία τοπικών τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στην Θεσσαλονίκη»
Μάρτιος 13, 2024

Αρ. πρωτ.: 3755/13.03.2024 Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2024 Προς Υπουργό:Υποδομών και Μεταφορώνκ. Χρήστο Σταϊκούρα Ε...
Στην Φωνή της Ελλάδας και την εκπομπή "Η Ελλάδα στον κόσμο"
Μάρτιος 12, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Φωνή της Ελλάδας και την ε...
Θ. Καράογλου: «Γιατί δεν συνελήφθη ο κουκουλοφόρος που τραυμάτισε αστυνομικό το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη;»
Μάρτιος 12, 2024

Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Γιατί δεν συνελήφθη ο κουκουλοφόρος που τραυμάτισε αστυνομ...
(Ερώτηση):«Καμία σύλληψη για τον τραυματισμό αστυνομικού από κουκουλοφόρους στην είσοδο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης»
Μάρτιος 11, 2024

Αρ. πρωτ.: 3691/11.03.2024 Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2024Προς Υπουργό:Προστασίας του Πολίτηκ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Ερώ...
(Παραπολιτικά): "Μεταρρύθμιση"
Μάρτιος 10, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" στις 09 Μαρτίου 2024  ...
(Άρθρο): "Να κάνουμε την Ελλάδα χώρα εισαγωγής φοιτητών"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thermisnews.gr", π...
(Άρθρο): "Συγκλίνουμε με την Ευρώπη και στα ζητήματα της παιδείας"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Ethnos.gr", που δη...
(Video) Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για τα Μη Κρατικά Μη Κερδοσκοπικά ΑΕΙ
Μάρτιος 08, 2024

Ομιλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Ολομέλεια της Βουλής για την ...
(Άρθρο): "Η Ελλάδα προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά και στην παιδεία"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Myportal.gr", που ...
(Άρθρο): "Δεν νοείται να μιλούμε για την παιδεία του 2030 με όρους του 1974"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Tomanifesto", που δ...
(Political): "Συνάντηση Καράογλου-Αγγελούδη"
Μάρτιος 07, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Political" στις 06 Μαρτίου 2024  
(Metrosport): "Είπαν το τελευταίο "αντίο" στον Ποντίκη"
Μάρτιος 07, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Metrosport" στις 06 Μαρτίου 2024  
Θ. Καράογλου: «Το... παραμύθι της δήθεν υποβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων δεν έχει... δράκο»
Μάρτιος 07, 2024

Θεσσαλονίκη, 06 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Το... παραμύθι της δήθεν υποβάθμισης των δημόσιων πανεπιστ...
(Άρθρο): "Εμβληματική και επιβεβλημένη μεταρρύθμιση η ίδρυση Μη Κρατικών ΑΕΙ"
Μάρτιος 06, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα "ThePresident.gr", π...
(Ελεύθερη ώρα): "Εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό"
Μάρτιος 04, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" στις 03 Μαρτίου 2024  ...
(H εβδομαδιαία): «Σε λίγα χρόνια η Θεσσαλονίκη δεν θα έχει γυρίσει απλά σελίδα αλλά θα έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της»
Μάρτιος 04, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Η εβδομαδιαία" ...
Στον 102 Fm της ΕΡΤ3 και την εκπομπή "Στιγμές και στιγμιότυπα"
Μάρτιος 02, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον 102 Fm της ΕΡΤ3 και την ε...
Πολιτική Δράση Φεβρουαρίου 2024
Μάρτιος 01, 2024

  View this email in your browser ...
(Political): "Η τέταρτη βασιλόπιτα και το ταξίδι στη Βιέννη"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Political"  
(Πολιτική): "Είμαι σταθερός στις απόψεις μου"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πολιτική"
(TheOpinion.gr): "Δεν είμαι κωλοτούμπας, τελεία και παύλα"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "TheOpinion.gr"
(Karfitsa): "Η οικογένεια αποτελείται από μητέρα και πατέρα"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Karfitsa"
(Metrosport): "Ζήτησε επίσπευση των παρεμβάσεων ο Καράογλου"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Metrosport"
(Απογευματινή): "Ερώτηση Καράογλου για το "σήριαλ" στο ΑΠΘ"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή"
(Political): "Το ταξίδι του Καράογλου στο Αζερμπαϊτζάν"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Political"
(Πολιτική): "Η πίτα της ΔΕΥΑΔΔ)
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πολιτική"
(Ερώτηση) Τι σχεδιάζει η Ελληνική Κυβέρνηση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Φεβρουάριος 28, 2024

Αρ. πρωτ.:3465 / 27- 2 -2024 Θεσσαλονίκη, 27 Φεβρουαρίου 2024Προς Υπουργό:Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμούκ. ...
Ερώτηση Θ. Καράογλου για το πως σχεδιάζει η Κυβέρνηση να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Φεβρουάριος 28, 2024

Θεσσαλονίκη, 28 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΕρώτηση Θ. Καράογλου για το πως σχεδιάζει η Κυβέρνηση να τιμήσει την ...
Στον Flash 99,4 Fm και την εκπομπή "Άναψε φλας"
Φεβρουάριος 28, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash99,4 Fm και την εκπο...
(Άρθρο): "Η σχέση της ΝΔ με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα είναι βαθιά"
Φεβρουάριος 25, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Makthes.gr", που δ...
(Άρθρο): "Σπόροι για να φυτρώσουν... λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν"
Φεβρουάριος 25, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Voria.gr", που δημ...
(Άρθρο): "Ο διάλογος πάντα γεφυρώνει τις αποστάσεις"
Φεβρουάριος 24, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thestival.gr", που...
(Άρθρο): "Η Κυβέρνηση χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες"
Φεβρουάριος 24, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην στην ιστοσελίδα "Mynews.gr", π...
Παρέμβαση Θ. Καράογλου στις εργασίες του ΟΑΣΕ: «Η Ουκρανία βιώνει από το 2022 ό,τι η Κύπρος το 1974»
Φεβρουάριος 24, 2024

Θεσσαλονίκη, 23 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΠαρέμβαση Θ. Καράογλου στις εργασίες του ΟΑΣΕ: «Η Ουκρανία βιώνει από...
Στο Euro channel και την εκπομπή "Καθαρή ματιά"
Φεβρουάριος 24, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Euro Channel και την εκπομ...
Ερωτήματα Θ. Καράογλου σχετικά με την εκκένωση της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Φεβρουάριος 23, 2024

Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΕρωτήματα Θ. Καράογλου σχετικά με την εκκένωση της Νομικής Σχολής του...
(Ερώτηση): «Ερωτήματα σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ»
Φεβρουάριος 23, 2024

Αρ. πρωτ.:3384/22-2-24 Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2024 Προς Υπουργό:Προστασίας του Πολίτηκο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Ε...
Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι συμπαγής και κρατά σταθερό το τιμόνι της χώρας»
Φεβρουάριος 21, 2024

Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι συμπαγής και κρατά σταθερό το τιμόνι της χώ...
Στο Dion Tv και την εκπομπή "Ξεκινάμε μαζί"
Φεβρουάριος 20, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Dion Tv και την εκπομπή «Ξ...
Στη Βεργίνα τηλεόραση και την εκπομπή "Τα λέμε"
Φεβρουάριος 20, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Βεργίνα τηλεόραση και την ...
Στο Atlas Tv και την εκπομπή "Οι απέναντι"
Φεβρουάριος 17, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Atlas Tv και την εκπομπή «...
Στον Flash 99,4 Fm και την εκπομπή "Έπεσε σύρμα"
Φεβρουάριος 14, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash 99,4 και την εκπομπ...
Στον Fm100 και την εκπομπή "Θέσεις και απόψεις"
Φεβρουάριος 13, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Fm100 και την εκπομπή «Θέ...
Στον Status Fm και την εκπομπή "Δεύτερη ανάγνωση"
Φεβρουάριος 12, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Status Fm και την εκπομπή...
(Άρθρο): "Ο ριζοσπαστισμός της επιστολικής ψήφου"
Φεβρουάριος 12, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Theopinion.gr", πο...
(Άρθρο): "Η επιστολική ψήφος ως απάντηση στην αποχή"
Φεβρουάριος 11, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thermisnews.gr", π...
(Άρθο): "Η Ελλάδα του 2024 εκπέμπει αισιοδοξία και σταθερότητα"
Φεβρουάριος 11, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Grtimes.gr", που δ...
(Άρθρο): "Η επιστολική ψήφος εμβαθύνει την Δημοκρατία μας"
Φεβρουάριος 10, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Lagadasola.com", π...
(Άρθρο): "Η επιστολική ψήφος μεγαλώνει την Ελλάδα"
Φεβρουάριος 10, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thesstoday.gr", πο...