(Άρθρο): "H ΝΔ είναι ο κόσμος της"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα «Ε-Koufalia.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2021

«Η ΝΔ είναι ο κόσμος της»

Στις 24 Οκτωβρίου οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουμε ραντεβού με την ιστορική μας ευθύνη. Η «φανέλα» της παράταξής μας είναι βαριά! Δεν σημαίνει μόνο δικαιώματα μα συνεπάγεται και υποχρεώσεις, γι' αυτό είναι αυτονόητο ότι όλες και όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στο προσκλητήριο της επόμενης ημέρας, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα της συστράτευσης προκειμένου να εκλέξουμε με την ψήφο μας τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα κομματικά μας όργανα.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εσωκομματική διαδικασία καθώς η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή. Στέριωσε στο πολιτικό στερέωμα και έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη βασιζόμενη στη λαϊκή εκπροσώπηση, αλλά και στην αγάπη του κόσμου της. Εκείνου του κόσμου που έμεινε στο πλευρό της σε δύσκολα χρόνια και εκείνου που κράτησε περήφανα, ψηλά, τη σημαία των ιδανικών της με ευσυνειδησία και αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος. Άλλωστε, η ΝΔ δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι είναι το κόμμα των μεγάλων δικαιωμένων επιλογών.
Έχοντας ως θεμέλιο διαχρονικές ηθικές και πολιτικές αρχές ανταπεξήλθε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ίδια και η πατρίδα μας, διασφαλίζοντας τη θέση της Ελλάδας εντός της Ευρώπης, αλλά και των προηγμένων δημοκρατικών κρατών.
Κάπως έτσι, 47 χρόνια μετά την ίδρυσή της, όπως έγραψα πρόσφατα, η παράταξη εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται!
Είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως συμβαίνει με όλα τα κόμματα εξουσίας, από το οποίο ποτέ δεν απουσίασε η φωνή της βάσης. Γιατί από τη βάση ξεκινάμε, σε αυτήν τα οφείλουμε όλα και σε αυτήν απευθύνομαι μέσα από αυτό το κείμενο, καλώντας την να συμμετέχει μαζικά, δυναμικά και ενεργά στις εσωκομματικές μας εκλογές.
Εμείς, όλοι μαζί, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθορίζουμε το παρόν και το αύριο της Νέας Δημοκρατίας. Το επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες μας. Το επιτάσσει η συνείδησή μας. Το ορίζει η αξιοπρέπεια μας!
Φυσικά στην πολιτική διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας έγιναν και λάθη. Παρόλα αυτά ουδέποτε διστάσαμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε, γεγονός που μας επέτρεψε να αντέξουμε στα «μαύρα» χρόνια των μνημονίων, γιατί πολύ απλά το πολιτικό μας «σπίτι» είναι οικοδομημένο πάνω σε ακλόνητα θεμέλια και έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Άλλωστε προέρχεται από αυτήν και ενεργεί με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των πολλών.
Στις 24 Οκτωβρίου, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται και ανταποκρίνεται στις επιταγές του σήμερα. Παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη της και προχωρά ακόμα πιο αισιόδοξα στην επόμενη ημέρα. Όπως αναφέρω στον τίτλο του άρθρου μου –και πιστεύω θα συμφωνήσετε- η Νέα Δημοκρατία είναι ο κόσμος της!