(Άρθρο): «Η ΝΔ οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Politesoraiokastrou.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.

«Η ΝΔ οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή»

Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, στις 24 Οκτωβρίου, είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία η οποία θα αναζωογονήσει την παράταξη. Θα της δώσει την ώθηση να εκπέμψει την ιδεολογική της ταυτότητα που σήμερα ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, να υλοποιήσει το όραμά της για την κοινωνική αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη, να δώσει τη μάχη για ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας.
Άλλωστε, ως ζωντανοί οργανισμοί, τα κόμματα για να επιβιώσουν χρειάζονται διαρκή προσαρμογή στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ζούμε.
Πρέπει να εξελίσσονται ώστε να βγαίνουν μπροστά από τα γεγονότα, μετατρέποντας το ευκταίο σε εφικτό. Το είχε περιγράψει εύστοχα σε άρθρο του το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Δημήτρης Σιούφας, επισημαίνοντας ότι τα κόμματα χρειάζεται να επικοινωνούν με πράξεις και συμπεριφορές τις πολιτικές τους προκειμένου «να συστρατεύουν την κοινωνία στην ίδια προσπάθεια, την ίδια κατεύθυνση, τον ίδιο δρόμο».
Τα λόγια του πρώην Προέδρου της Βουλής καθίστανται επίκαιρα ενόψει της ανάδειξης των προσώπων που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στις ΔΗΜΤΟ και τις ΔΕΕΠ.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ κάθε Νεοδημοκράτη και κάθε Νεοδημοκράτισσα να αναλογιστεί την ιστορία και την προσφορά του κόμματος στον τόπο συμμετέχοντας
μαζικά και δυναμικά στις εσωκομματικές διαδικασίες.
Η μεγάλη συμμετοχή καταδεικνύει ότι είμαστε ένα μεγάλο, δυνατό, ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα. Γι' αυτό προτρέπω κάθε συμμαχητή και κάθε συμμαχήτρια να μη λείψει από το κάλεσμα της συστράτευσης. Η «φανέλα» της παράταξής μας είναι βαριά και ως εκ τούτου δεν σημαίνει μόνο δικαιώματα μα συνεπάγεται και υποχρεώσεις για κάθε φίλο, μέλος ή στέλεχός της.
Βλέπετε, ανήκουμε στο κόμμα της φιλελεύθερης επιλογής και του μεσαίου χώρου που είναι αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Στο κόμμα που μάχεται για την αναβάθμιση της ουσίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Στο κόμμα των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών που σημάδεψε ότι καλό και γόνιμο έγινε στην πορεία της πατρίδας μας.
Σαράντα εφτά χρόνια μετά την ίδρυσή της όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι αποτελούμε ενεργά μέλη της μεγάλης πολιτικής οικογένειας που έχει ταυτιστεί με τη συνέπεια και την ευθύνη.
Και η δυναμική συμμετοχή κρίνεται αναγκαία για έναν ακόμη λόγο. Διότι η Νέα Δημοκρατία οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή και έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη βασιζόμενη στη λαϊκή εκπροσώπηση και στην αγάπη του κόσμου της. Έτσι, όλοι μαζί, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθορίζουμε το παρόν και το αύριο της Νέας Δημοκρατίας. Το επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες μας!