(Άρθρο): "Η ΝΔ υπηρετεί πιστά την προοδευτική της αποστολή"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας,. κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα «Protothema.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 09 Οκτωβρίου 2021

«Η ΝΔ υπηρετεί πιστά την προοδευτική της αποστολή»

Στην πολιτική διαδρομή των σχεδόν πέντε δεκαετιών που έχει διανύσει από την ίδρυσή της στις 4 Οκτωβρίου του 1974 έως σήμερα, η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί πιστά την προοδευτική της αποστολή.
Επί 47 χρόνια ενώνει τους Έλληνες σε ένα περήφανο παρόν και τους οδηγεί σε ένα ακόμη πιο αισιόδοξο μέλλον, εξυπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα του Έθνους πέρα και πάνω από τις «παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς», όπως αναφέρει η ιδρυτική της διακήρυξη.
Γέννημα της κοινωνίας και δρώντας πάντα εντός αυτής, πορεύεται με γνώμονα την υπευθυνότητα, τη σύνεση και τον ορθό λόγο, έχοντας κερδίσει το δικαίωμα να υπερηφανεύεται πως βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, την ένταξη μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και εντός του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναρωτηθείτε μονάχα ποιο θα ήταν το μέλλον της πατρίδας μας εάν η Νέα Δημοκρατία δεν εφάρμοζε την αναπτυξιακή πολιτική της και δεν ενέτασσε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση...
Έχοντας για βάση την πείρα του παρελθόντος και ως όραμα ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον, συνεχίζουμε να επενδύουμε στον πολιτικό πραγματισμό, με σεβασμό στις παραδόσεις και στόχο την ατομική μα και συλλογική ευημερία.
Το πολιτικό μήνυμα που πρεσβεύουμε αντανακλά το μέγεθος και την ποιότητα της ιστορικής προσφοράς της παράταξης στον τόπο. Άλλωστε, το δικό μας «εμείς» περιλαμβάνει ένα όραμα εθνικό το οποίο βασίζεται σε λίγα λόγια και πολλές πράξεις.
Κάπως έτσι, όσα χρόνια και αν περάσουν, τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξακολουθούν να μας καθοδηγούν, καθιστώντας την παράταξη το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η σημαία των ιδεών μας εξακολουθεί να κυματίζει χάρη στον αέρα της ανανέωσης. Η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται! Ωριμάζει, παραμένοντας ωστόσο «νέα» και ταυτόχρονα το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Εκείνων που δικαιώθηκαν στην πράξη, επιτρέποντας της να έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, διατηρώντας αναλλοίωτες τις ηθικές και πολιτικές αρχές που τη χαρακτηρίζουν.
Με θεμέλιο το διαχρονικό σεβασμό στα «πιστεύω» της, η παράταξή μας διατηρεί ακέραιο το αξιακό της κεφάλαιο ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις του αύριο και πράττοντας όσα απαιτούνται προκειμένου να εδραιωθούν οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας και των ίσων ευκαιριών για όλους. Με λίγα λόγια αγωνιζόμαστε για όσα απαιτεί η κοινωνία.
Για μια Ελλάδα που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της. Για μια Ελλάδα με κοινωνική συνοχή, για μια υπερήφανη Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη, για μια Ελλάδα που εφαρμόζει δυναμική εξωτερική πολιτική που εξασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Ν.Α. Ευρώπη.