(Άρθρο): «Η ΝΔ εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Voria.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 07 Οκτωβρίου 2021

«Η ΝΔ εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται»

Επί 47 χρόνια η Νέα Δημοκρατία «υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς». Αναφέρεται ρητά στην ιδρυτική της διακήρυξη, επιβεβαιώνοντας αυτό που πρεσβεύουμε ως παράταξη ότι το δικό μας «εμείς» περιλαμβάνει ένα όραμα εθνικό το οποίο βασίζεται σε λίγα λόγια και πολλές πράξεις.
Στην πολιτική διαδρομή των σχεδόν πέντε δεκαετιών η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί πιστά την προοδευτική της αποστολή ενώνοντας τους Έλληνες σε ένα περήφανο παρόν και σε ένα ακόμη πιο αισιόδοξο μέλλον. Ένα μέλλον που αφορά το σύνολο του Ελληνισμού και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αυτήν την παρακαταθήκη αξιοποιούμε και συνεχίζουμε, αφήνοντας πίσω οριστικά και αμετάκλητα τους οπαδούς του διχασμού και του λαϊκισμού.
Το επιτάσσει, άλλωστε, η ιστορία μας, δεδομένου ότι το πολιτικό μας «σπίτι» αποτελεί βασικό συστατικό της σταθερής Δημοκρατίας που θεμελιώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση, κάτι που πιστοποιείται από το γεγονός ότι παραμένει ο ισχυρότερος πόλος του εγχώριου πολιτικού συστήματος.
Όμως η επιβίωση ενός οργανισμού, ακόμη και πολιτικού, δεν εξαρτάται μονάχα από τη δύναμή του αλλά κυρίως από την ικανότητα να ανταποκρίνεται στις αλλαγές της εκάστοτε εποχής. Και η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι ξέρει να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις.
Είναι το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη γιατί έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, παρά το γεγονός ότι από την ίδρυσή της, στις 4 Οκτωβρίου 1974 έως σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει στο πολιτικό στερέωμα εντός και εκτός συνόρων.
Αντέχει γιατί τιμά την ιστορία της. Γιατί εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται! Γιατί πορεύεται με σταθερά βήματα χρησιμοποιώντας όρους του σήμερα, μα έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.
Είμαστε και παραμένουμε κόμμα ιδεών που αποτίει φόρο τιμής στους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης, αντλώντας πολύτιμα διδάγματα από την ιστορική εμπειρία.
Πρεσβεύουμε τον ορθό λόγο δίχως να υπηρετούμε αφελή ιδεολογήματα ή ανεδαφικά συνθήματα. Πιστεύουμε στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας. Γι΄αυτό η απήχηση και η αποδοχή μας γίνονται ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία!
Εκφράζοντας, λοιπόν, τα μεγάλα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού, στη Νέα Δημοκρατία εργαζόμαστε ώστε να απαλλάξουμε την πατρίδα μας από αδυναμίες και σύνδρομα του παρελθόντος.
Ασφαλώς η ιστορία δεν διαγράφεται! Όμως, σε κάθε περίπτωση, οφείλει να βλέπει μπροστά. Να μας διδάσκει και να μας καθοδηγεί σωστά δίχως να ρίχνει νερό στο μύλο εκείνων που αντιλαμβάνονται τον πατριωτισμό με λάθος τρόπο, αναιρώντας με τις πράξεις και τα λόγια τους την ίδια την έννοια του πατριωτισμού.
Υπό αυτό το πρίσμα ουδείς δικαιούται να ασκεί πολιτική εργαλειοποιώντας στιγμές της ιστορίας.
Σε τελική ανάλυση, η ιστορία του Έθνους μας δεν είναι γραμμένη ούτε με «κόκκινα», ούτε με «μαύρα» γράμματα. Είναι γραμμένη με το «λευκό» των προγόνων μας που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και με το «γαλάζιο» της προοπτικής και της ευημερίας.
Σαράντα εφτά χρόνια μετά το μήνυμα της ιδρυτικής μας διακήρυξης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αντηχεί και μας καθοδηγεί προς το δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας.