(Άρθρο): «Η πυγμή της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας και η ιστορική αμυντική συμφωνία με την Γαλλία»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Grtimes.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2021

«Η πυγμή της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας και η ιστορική αμυντική συμφωνία με την Γαλλία»

Υπογράφοντας με την Γαλλία την αμυντική συμφωνία που αλλάζει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα έδειξε πυγμή έναντι της Τουρκίας. Έστειλε σαφή και ηχηρά μηνύματα τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, καθιστώντας αδιαπραγμάτευτο προς κάθε κατεύθυνση ότι διαθέτει ισχυρό γεωστρατηγικό αποτύπωμα, αλλά και την αποφασιστικότητα να μην ανεχθεί την αδικαιολόγητη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.
Ασφαλώς η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση κλιμάκωση της έντασης. Εξάλλου έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι επιθυμούμε τον διάλογο και τη συνεννόηση. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη-Εμμανουέλ Μακρόν αποτελεί την καλύτερη απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό, δεδομένου ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα ως ο ταραξίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το επιβεβαιώνουν, άλλωστε, οι συνεχείς εμπρηστικές δημόσιες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο της γειτονικής χώρας, απόδειξη ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών, σε συνδυασμό με τα Rafale, προκαλούν εκνευρισμό στην Άγκυρα.
Η μεγάλη πολιτική νίκη της πατρίδας μας έναντι της Τουρκίας πιστοποιεί πως η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Δεν παρακολουθεί αδύναμη τις εξελίξεις, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά τις διαμορφώνει καθοριστικά κινούμενη δυναμικά, προσεκτικά και αποφασιστικά στη γεωπολιτική σκακιέρα. Παράλληλα, δικαιώνει τη συστηματική και μεθοδική εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο του 2019 για τη στρατηγική αναβάθμιση της διπλωματικής μας ισχύος.
Η Ελλάδα δεν φοβάται και το δείχνει! Δημιουργεί νέες συμμαχίες και πορεύεται δίχως ψευδαισθήσεις, υπενθυμίζοντας ότι αφενός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αφετέρου ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.
Με κάθε μετριοπάθεια τολμώ να γράψω ότι η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας αποτελεί μια σημαντική εθνική παρακαταθήκη η οποία ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεσης. Γι' αυτό καλώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κυρώσουν με την ψήφο τους τη συμφωνία στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, την Πέμπτη 07 Οκτωβρίου. Κάθε τι άλλο θα είναι ένδειξη μικρότητας, μικροψυχίας και έμπρακτη απόδειξη ότι κινούνται βάσει μικροκομματικής σκοπιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση, σε 3 έως 4 χρόνια από σήμερα η αμυντική εικόνα της πατρίδας μας θα είναι πολύ καλύτερη! Εφάμιλλη μιας χώρας που διαθέτει την ορμή και τη δυναμική να υπερασπιστεί την εθνική της ακεραιότητα, αγωνιζόμενη ταυτόχρονα για περισσότερη Ευρώπη, ασφαλέστερη Ευρώπη, ισχυρότερη Ευρώπη. Άλλωστε, η μόνη διέξοδος επίλυσης των διαφορών μας με την Τουρκία είναι το Διεθνές Δίκαιο.