(Άρθρο): "Οι δεσμεύσεις μας για τη Θεσσαλονίκη γίνονται πράξη"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Voria.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

«Οι δεσμεύσεις μας για τη Θεσσαλονίκη γίνονται πράξη»

Με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να επιστρέφει δυνατή, απόλυτα ασφαλής και έτοιμη να προσφέρει στη χώρα τον εκθεσιακό παλμό που τόσο μας έλειψε πέρυσι, ο φετινός Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της δικαίωσης των προσδοκιών για την εξέλιξη και την πρόοδο της πόλης μας.
Με συνέπεια λόγων και πράξεων, με αποφασιστικότητα και θέληση, αλλά και υπερβαίνοντας εμπόδια, οι δεσμεύσεις μας για τη Θεσσαλονίκη γίνονται πράξη. Το είπαμε, το κάναμε! Αυτός είναι άλλωστε ο κεντρικός πυρήνας της πολιτικής στόχευσης της παρούσας Κυβέρνησης, μα και το στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε καθημερινά.
Προφανώς, εν μέσω πανδημίας, το κυβερνητικό έργο ήταν δύσκολο να προχωρήσει δίχως παρεκκλίσεις από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, χάρη στη μεθοδικότητα και τον στρατηγικό σχέδιο που εκπονήθηκε, η Θεσσαλονίκη περνά με συνέπεια στην εποχή της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης. Οι πράξεις διαδέχθηκαν τις υποσχέσεις και οι μακέτες έδωσαν τη θέση τους σε έργα που ολοκληρώνονται και άλλα που μήνα με τον μήνα ωριμάζουν προκειμένου να αλλάξουν τη μοίρα αλλά και την εικόνα της πόλης μας.
Η ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η σύνδεση του ΟΛΘ με την ΠΑΘΕ, το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς «Thess Intec», η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» σε Μητροπολιτικό Πάρκο, η κατασκευή του Fly Over, η πορεία του Μετρό προς την ολοκλήρωση του, η επίσπευση των μελετών για τη μετατροπή της ΑΒΖ Καλοχωρίου και του Στρατοπέδου Γκόνου σε Επιχειρηματικό Πάρκο και μια σειρά μικρών και μεγάλων έργων που είτε βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης είτε προχωρούν με γοργό βηματισμό, είναι τα εφόδια που έλειπαν από την πόλη μας. Εφόδια που μετατρέπονται σε χρήσιμα «εργαλεία» τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια της Θεσσαλονίκης να εξελιχθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο και προορισμό ανθρώπων υψηλότατης κατάρτισης, σημαντικών επενδύσεων αλλά και πολυάριθμων κεφαλαίων.
Πλέον, από «φτωχός συγγενής» η Θεσσαλονίκη αναβαθμίζεται σε παραγωγικό κόμβο που συνδέει την Ανατολή με την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποκτώντας διεισδυτικότητα σε μια τεράστια αγορά 350 εκατομμυρίων ανθρώπων, γεμάτη προοπτικές συνεργειών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Ανοίγει τα φτερά της, αξιοποιώντας με σωστό τρόπο τα δημιουργικά και αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει προκειμένου να λειτουργήσει ως «θερμοκοιτίδα» προόδου για την ίδια και τους πολίτες της.
Η πολιτεία πράττει το καθήκον της απέναντι στην πόλη μας. Δική μας ευθύνη είναι να αδράξουμε την ευκαιρία και επιτέλους να γίνουμε συμμέτοχοι στην επόμενη ημέρα της.
Ας αφήσουμε στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις και ας κατανοήσουμε ότι η πρόοδός της Θεσσαλονίκης συνεπάγεται τη δική μας ευημερία.