(Άρθρο): "Έτοιμοι να πετύχουμε το big bang της ελληνικής οικονομίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Vimapress.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

«Έτοιμοι να πετύχουμε το big bang της ελληνικής οικονομίας»

Παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025, είχα τονίσει ότι το μυστικό της επιτυχίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι το τετράπτυχο τολμάμε, επιχειρούμε, σχεδιάζουμε, εφαρμόζουμε.
Αυτοί είναι κατά την άποψή μου οι τέσσερις βασικοί πυλώνες της χρηστής διακυβέρνησης, βάσει της οποίας κάθε υπεύθυνη ηγεσία οφείλει να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις με γνώμονα τον ρεαλισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ιδίως τώρα που ο πολιτικός χρόνος επιταχύνεται εξαιτίας της πανδημίας, είναι σημαντικό μια Κυβέρνηση να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης. Να κινητοποιεί ένα συλλογικό όραμα και να εμπνέει τη συνυπευθυνότητα. Διότι, μόνο τότε μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων.
Η πραγματικότητα είναι ότι χάρη στις προσπάθειες όλων η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Έχει μπει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης, προόδου και εξωστρέφειας και το Μεσοπρόθεσμο που υπερψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο αποτελεί τη «γέφυρα» για την επόμενη πιο αισιόδοξη ημέρα της ελληνικής οικονομίας και κατ' επέκταση της ελληνικής κοινωνίας.
Για την επόμενη τετραετία προβλέπεται «έκρηξη» επενδύσεων. Επίσης αναμένουμε επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς εποπτείας το 2022 και μείωση της ανεργίας κατά πέντε μονάδες.
Ακόμη προβλέπεται περαιτέρω μείωση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων αφού εξετάζεται η διατήρηση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όσον αφορά την επιστροφή στην ανάκαμψη, αυτή θα ξεκινήσει από φέτος, με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται στα 172,1 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 165,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, αυξημένο κατά 3,6%.
Πολύ ισχυρή ανάκαμψη προβλέπεται για όλη την περίοδο από το 2023 έως το 2025, με το ΑΕΠ να «κερδίζει» περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ως Κυβέρνηση «σπάμε» τα δεσμά της ακινησίας που κρατούσαν τη χώρα εγκλωβισμένη στο χθες. Ερχόμαστε σε σύγκρουση με στρεβλές νοοτροπίες του παρελθόντος. Τολμούμε υπερβάσεις που έχει ανάγκη η πατρίδα μας περισσότερο από ποτέ.
Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ο «μεγάλος ασθενής». Με το στείρο «όχι σε όλα», προίκα μικροκομματικών και μικροπολιτικών αντιλήψεων, θέλει να παραμείνουμε αδρανείς ως χώρα. Βολεύεται με τη στασιμότητα, κραυγάζοντας τσιτάτα περί... επέλασης του νεοφιλελευθερισμού.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από ένα κόμμα το οποίο βασίζει την πολιτική του ύπαρξη σε όρους, λογικές και πρακτικές που δεν βρίσκουν καμία απήχηση στο απαιτητικό σήμερα. Όμως η ουσία είναι ότι η Ελλάδα πλέον αλλάζει σελίδα!
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025 είναι ένα ακόμη αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο αξιοποιούμε για να πετύχουμε το big bang της ελληνικής οικονομίας.