(Άρθρο): "Τα καλύτερα είναι μπροστά μας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Tomanifesto.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 08 Ιουλίου 2021

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 μεγάλη νικήτρια της κάλπης αναδείχθηκε η λογική και ο ρεαλισμός. Μετά από τεσσεράμισι χρόνια λαϊκισμού, ιδεοληψίας και εθνικών υποχωρήσεων, η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και επέλεξε για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είπε την αλήθεια στους πολίτες και μίλησε με σαφήνεια και μετριοπάθεια για το πώς θα μειωθούν οι φόροι, πώς θα έρθουν στη χώρα επενδύσεις, πώς θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές και πως θα δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας.
Το πρόγραμμα μας ήταν κοστολογημένο και ο πολιτικός μας λόγος τεκμηριωμένος, απαντώντας στις βασικές ανησυχίες και στα «θέλω» των Ελλήνων πολιτών. Εφαρμόσαμε ένα διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία και τη λειτουργία των θεσμών.

Ακόμα και όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έκτακτες και πρωτοφανείς καταστάσεις, όπως για παράδειγμα με την προσπάθεια εισβολής μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο ή με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, ενεργήσαμε βάσει σχεδίου και στρατηγικής.
Η επιτυχημένη διαχείρισή τους γιγάντωσε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, γεγονός που αποτυπώνεται στο ότι η Κυβέρνηση ολοκληρώνει τη μισή θητεία της εβρισκόμενη σε καλύτερο σημείο από εκείνο που ξεκίνησε! Η αναγνώρισή της υπερβαίνει τα κομματικά όρια και αυτό διότι αφενός τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και αφετέρου πορευόμαστε με οδηγό την άποψη ότι η πολιτική για να διατηρηθεί ελκυστική θέλει αρχές και αντοχές.
Δυο χρόνια μετά ο κόσμος εκτιμά το πλούσιο έργο που παράγεται, καθώς αντιλαμβάνεται ότι στο διάστημα των 24 μηνών υλοποιήθηκαν όσα δεν προχώρησαν επί δεκαετίες. Η μείωση της φορολογίας, η ψηφιοποίηση του κράτους, η πρόσβαση των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες δίχως να ταλαιπωρείται σε ουρές, είναι μια πραγματικότητα και όχι... υποσχέσεις.
Τώρα που βγαίνουμε από την πανδημία η συζήτηση επανέρχεται στους τομείς της πολιτικής που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πολίτες.
Η οικονομία, για παράδειγμα, βαδίζει στο δρόμο της γρήγορης ανάκαμψης, όπως πιστοποιεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025, που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Στους 18 δύσκολους μήνες της πανδημίας, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στο να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό ιστό της χώρας στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το καταφέραμε!
Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργούν νέες ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ διαθέτουμε στα χέρια μας σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να δρομολογήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία.
Και βέβαια είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ένας βασικός άξονας των πολιτικών μας στοχεύσεων είναι να ενώσουμε τις γενιές με ένα αόρατο νήμα που θα μας επιτρέψει να συνδυαμορφώσουμε τη χώρα, πάντα προς όφελος της κοινωνίας.
Το ισοζύγιο αυτής της διετίας είναι θετικό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι υπάρχει χρόνος να ξαποστάσουμε. Το πεδίο αναμέτρησης της επόμενης διετίας είναι εκείνο των μεταρρυθμίσεων, αφού η έκβαση της θα είναι καθοριστική για την πατρίδα μας.
Σε αυτόν τον διαρκή αγώνα θα αναμετρηθούμε τόσο με το μέλλον, όσο και με τις προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από εμάς. Ο χρόνος κυλάει και μαζί του δοκιμάζεται καθημερινά η συνέπεια της Κυβέρνησης. Ωστόσο, φροντίζουμε καθημερινά να αποδεικνύουμε ότι εξαρχής είχαμε πλάνο έτοιμο και δρόμο επιλεγμένο να βαδίσουμε.
Με κάθε μετριοπάθεια τολμώ να γράψω πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας!