(Άρθρο): "Ανασχηματισμός βολέματος και μειωμένων προσδοκιών"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Politesoraiokastrou.gr» που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2018

«Ανασχηματισμός βολέματος και μειωμένων προσδοκιών»

Ως Έλληνας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης! Το δείγμα γραφής, ωστόσο, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν γεννά αισιοδοξία ότι το τελευταίο κυβερνητικό σχήμα των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου θα παράξει έργο.

Εκείνοι που παρέμειναν έχουν ήδη αποτύχει παταγωδώς. Εκείνοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά δεν θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Άρα πρόκειται για έναν ανασχηματισμό μειωμένων προσδοκιών που μαρτυρά πολιτικό πανικό και έλλειψη σχεδίου.

Η νέα κυβέρνηση μοιάζει να είναι «μιας χρήσης». Δεν εκπέμπει κανένα στίγμα, ούτε προσδίδει δυναμική. Ανακυκλώνει φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν εκπροσωπούν κανέναν και έχει το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές και όχι στη διακυβέρνηση της χώρας.

Με αυτήν την κυβερνητική σύνθεση ανάγκης, ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει στην 83η ΔΕΘ, τελευταία φορά ως πρωθυπουργός, για να δώσει το ετήσιο ραντεβού του με το ψέμα.

Θα ρίξει την τελευταία πολιτική «ζαριά» ελπίζοντας να σώσει την παρτίδα, επιχειρώντας ακόμη μια φορά να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά... Να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Θα χρησιμοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ ως «προεκλογικό μπαλκόνι» για να «θαμπώσει» με νέες υποσχέσεις το χθες και να μας κάνει να ξεχάσουμε όσα βιώνουμε από τον Ιανουάριο του 2015.

Μόνο που δεν πείθει κανέναν! Όσα ξεστομίζει είναι ισάξια του μηδενός και οι υποσχέσεις του λόγια του αέρα που τα παρέσυρε ο... Βαρδάρης.

Όσα και αν υποσχέθηκε κατά καιρούς από τη Διεθνή Έκθεση αποδείχθηκαν μεγαλόστομες εξαγγελίες. Για αυτό και η Θεσσαλονίκη θα τον στοιχειώνει για πάντα.

Εξαιτίας των καταστροφικών του επιλογών καμία επίλυση του χρέους δεν έχει επιτευχθεί, ούτε φυσικά βγήκαμε από κανένα μνημόνιο, παρά μονάχα συμβολικά και ημερολογιακά.

Για αυτό προκαλώ τον Αλέξη Τσίπρα, εάν ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του, εάν αγωνιά πραγματικά για την πορεία της χώρας και εαν αναλαμβάνει επί της ουσίας την πολιτική ευθύνη των επιλογών του, φέτος να είναι όσο το δυνατόν πιο μετρημένος.

Να ζητήσει συγγνώμη για το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και το «παράλληλο πρόγραμμα». Να αφήσει στην άκρη τον εμφυλιοπολεμικό λόγο και να στρέψει την προσοχή του στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας που υπονομεύουν την ανάπτυξη.

Ξέρω πως η πρότασή μου προσκρούει στο ιστορικό γονιδίωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες.

Η χώρα έχει ανάγκη από ρεαλισμό και αλήθειες. Χρειάζεται τη φωνή της λογικής και όχι της ψηφοθηρίας. Μονάχα με αυτόν τον τρόπο θα σταθεί πραγματικά στα πόδια της.

Στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν χωρούν ψέματα, υποσχέσεις, «θα» και ατάκες του στυλ... «Ευκλείδη δώστα όλα».

Σε τελική ανάλυση, τι νόημα έχει να τάζεις όταν το καλάθι των παροχών σου είναι «τρύπιο»;