(Άρθρο): "Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «E-Koufalia.gr» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες»

Η φράση που περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τον τελευταίο ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα είναι «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Δηλαδή «κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι»! Σε απλή μετάφραση, πολύ κακό για το τίποτα...

Το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν δικαιώνει τις υπερβολικές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου. Με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να κάνει πιο προσεκτικές επιλογές. Να ψάξει στην κοινωνία τους ικανούς και να τους ζητήσει να βάλουν... πλάτη στα δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Δεν το έκανε! Αντίθετα αναλώθηκε σε κομματικούς και πολιτικάντικους τακτικισμούς.

Εκείνοι που παρέμειναν στην κυβέρνηση έχουν ήδη δείξει δείγμα γραφής και απέτυχαν παταγωδώς. Εκείνοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά δεν θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για αυτό και πιστεύω ακράδαντα ότι ο ανασχηματισμός είναι μειωμένων προσδοκιών, έχοντας το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στις επόμενες εκλογές.

Αυτή η κοντόθωρη θεώρηση των πραγμάτων μαρτυρά πολιτικό πανικό και έλλειψη σχεδίου από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου. Στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με τη συντήρηση της φημολογίας ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις που έχουν ήδη νομοθετηθεί και το κλίμα ακατάσχετης παροχολογίας που «καλλιεργούν» νυν και πρώην υπουργοί, επιβεβαιώνουν όσους πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει και τη φετινή ΔΕΘ ως... προεκλογικό μπαλκόνι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει στη συμπρωτεύουσα για να ρίξει την τελευταία πολιτική «ζαριά» ελπίζοντας να σώσει την παρτίδα. Θα τάξει για πολλοστή φορά τα πάντα στους πάντες. Θα υποσχεθεί φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως έκανε όταν παρουσίαζε από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και το «Παράλληλο Πρόγραμμα» ή υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κατώτατο μισθό 751 ευρώ σε όλους.

Ωστόσο, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια η ποιοτική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι φέτος δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να τον πιστεύει. Οι μεγαλόστομες εξαγγελίες του αποδείχθηκαν λόγια του αέρα που τα παρέσυρε ο... Βαρδάρης. Αυτός είναι και ο λόγος που η Θεσσαλονίκη θα τον στοιχειώνει για πάντα.

Για αυτό, εάν ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του, εάν αγωνιά πραγματικά για την πορεία της χώρας, τον προτρέπω φέτος να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας.

Να μην τερματίσει το... ψεματόμετρο, αλλά στο βήμα της ΔΕΘ να είναι όσο το δυνατόν πιο μετρημένος.
Να παραδεχθεί δημόσια πως ο καταγγελτικός και επικίνδυνα διχαστικός λόγος που χρησιμοποίησε στα χρόνια της αντιπολίτευσης δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο εύκολος δρόμος που θα τον οδηγούσε στην εξουσία.
Και αφού ζητήσει συγγνώμη για τα τερατώδη ψέματα που έχει ξεστομίσει από το 2012 μέχρι σήμερα, να στρέψει την προσοχή του στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας που υπονομεύουν την ανάπτυξη.

Βλέπετε, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες!