(Άρθρο): "Το μικρόβιο της κουκούλας-Καλημέρα Novartis, καληνύχτα Σκοπιανό"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "Voria.gr", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

«Το μικρόβιο της κουκούλας: Καλημέρα Novartis,Καληνύχτα Σκοπιανό»

Στην υπόθεση «Novartis» έχουμε ένα σίγουρο και ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο.

Το σίγουρο είναι η ανάμειξη της εκτελεστικής εξουσίας (βλέπε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στη δικαστική εξουσία (βλέπε δικαιοσύνη). Δεν ξανάγινε στα πολιτικά χρονικά υπουργός, στην προκειμένη περίπτωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, να μεταβαίνει στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για μια δικαστική έρευνα.

Το υποτιθέμενο βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες που σπιλώνουν δυο πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας.

Πρόκειται για ισχυρισμούς και καταθέσεις «καφενείου», οι οποίες πρέπει να τεκμηριωθούν διότι καμία κατηγορία δεν στοιχειοθετείται με «άκουσα», «μου είπαν», «εικάζω».

Προσέξτε, κανένας από τους γνωστούς-άγνωστους μάρτυρες «ξέρει», «γνωρίζει», ήταν μπροστά! Όλοι τους δεν είδαν, τους είπαν, υποθέτουν.

Αυτού του είδους οι παρακρατικές τακτικές μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, «μολύνοντας» την πολιτική ζωή της χώρας με το «μικρόβιο» της «κουκούλας».

Ένας προτεταμένος δείκτης αρκεί για να στηθεί μια «βρώμικη» επιχείρηση συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων, χωρίς κανείς να αναζητήσει στοιχεία και έγγραφα που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες.

Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με ένα νέο Βατοπέδι. Όπως τότε στήθηκε ένα κατηγορητήριο το οποίο κατέπεσε στις αίθουσες των δικαστηρίων, έτσι και τώρα συγκεκριμένοι κύκλοι δείχνουν πρόσωπα χωρίς να μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως ακριβώς έγινε και πριν μερικά χρόνια, ελπίζοντας να «λερώσουν» συνειδήσεις. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η νομιμότητα, ούτε η ομαλότητα. Πόσο μάλλον το κράτος δικαίου. Όλα τα μετρούν με τις... εντυπώσεις και το μικροκομματικό συμφέρον!

Υπό αυτήν την οπτική όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους είναι πολύ πιθανό να έχουν δίκιο. Όχι για την κατάληξη της δικαστικής έρευνας, αλλά σε ό,τι αφορά την κυβερνητική μεθόδευση να στηθεί μια άνευ προηγουμένου σκευωρία από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Το αποδεικνύουν άλλωστε τα αδιάψευστα στοιχεία.

Πρώτον: Επί τρία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του προαναγγέλλουν ένα σκάνδαλο. Ενώ, για παράδειγμα, ο σχηματισμός δικογραφίας ήταν... μυστικός, στις 2 Φεβρουαρίου 2017 ο πρωθυπουργός υποστήριξε «προφητικά» από το βήμα της Βουλής ότι «καθοριστικός παράγοντας στο σκάνδαλο Novartis υπήρξε το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελούσε χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων σε άλλες 55 χώρες». Άρα στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν τι περιλαμβάνει η δικογραφία.

Δεύτερον: Η τελευταία κατάθεση «ανώνυμου» μάρτυρα δόθηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2018. Την ημέρα δηλαδή που στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας πραγματοποιούνταν το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, θέμα που έτσι και αλλιώς έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Τρίτον: Η συγκεκριμένη κατάθεση δόθηκε αφού είχε κυκλοφορήσει, την ίδια ημέρα, το γνωστό δημοσίευμα εφημερίδας για την υπόθεση, που όμως την επικαλούνταν.

Τέταρτον: Και οι τρεις «ανώνυμες» καταθέσεις δόθηκαν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Όταν δηλαδή κυριαρχούσε το Σκοπιανό, με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Όσο καλόπιστος και να είναι κανείς, οι τέσσερις παραπάνω συμπτώσεις δεν γίνεται να αγνοηθούν.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως στην κυβέρνηση υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και πίσω από τη «Novartis» επιχειρούν να κρύψουν τόσο το Σκοπιανό, όσο και τις οικονομικές συνέπειες του 4ου μνημονίου που εξαθλιώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το σκεπτικό τους είναι απλό... Το Σκοπιανό πρέπει να τελειώνει από την επικαιρότητα, η «καθαρή έξοδος» δεν... τραβάει επικοινωνιακά, οι δημοσκοπήσεις δεν αλλάζουν και το σύστημα Τσίπρα-Καμμένου πετά στο πολιτικό τραπέζι το τελευταίο του χαρτί. Αυτό του εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής του τόπου.

Απέναντι σε αυτές τις παρακρατικές τακτικές η πολιτική απάντηση πρέπει να είναι θεσμική, ούτως ώστε να λάμψει η αλήθεια χωρίς «σκιές» και αστερίσκους.

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή τονίσαμε πως όλα πρέπει να έρθουν στο φως χωρίς «κουκούλες» και χωρίς να γίνουν εκπτώσεις σε ζητήματα δημοκρατίας.

Και όταν λέμε στο «φως» εννοούμε με αποδείξεις, ονόματα και διευθύνσεις, ώστε να πάψει να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας.

Κάθε τι άλλο είναι εκ του πονηρού!