Άρθρο: "Επιστρέφοντας στο δρόμο της λογικής"

Άρθρο: "Επιστρέφοντας στο δρόμο της λογικής" Κύριο

Άρθρο του κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Εδεσσαϊκή", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

«ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ»

Το σοκ που υπέστησαν χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίες εισέπραξαν μειωμένη κατά 10% την επικουρική τους σύνταξη, ενώ τον Σεπτέμβριο το «ψαλίδι» αναμένεται να αγγίξει το 40%, είχε ως αποτέλεσμα να ξεφτίσει το... μακιγιάζ του «κοινωνικού προσώπου» που φορούσε μέχρι πρότινος ο Αλέξης Τσίπρας.

Περίπου 7 εκατομμύρια Έλληνες πληρώνουν την (αυτ)απάτη ενός πρωθυπουργού ο οποίος άλλα υποσχέθηκε (προεκλογικά) και άλλα κάνει (μετεκλογικά).

Στις προγραμματικές του δηλώσεις τον Φεβρουάριο του 2015 δήλωνε πως «η νέα κυβέρνηση φέρνει μαζί της μια νέα αντίληψη» και υποσχόταν: «Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Διατηρούμε τον δημόσιο αναδιανεμητικό καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης».
Έθετε, μάλιστα, ως προτεραιότητά του για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων την επαναχορήγηση... 13ης σύνταξης.

Το τι ακριβώς έγινε στους μήνες που ακολούθησαν και ποιες από τις προγραμματικές του δεσμεύσεις τήρησε, το γνωρίζετε πολύ καλά...

Όχι μόνο 13η σύνταξη δεν έδωσε, αλλά με τις διαδοχικές μειώσεις έχει καταργήσει ακόμη και τη 12η, «έκοψε» το ΕΚΑΣ, δημιουργεί στρατιές νεόπτωχων και επιχειρεί να ξεγελάσει μια δοκιμαζόμενη κοινωνία παρέχοντας ως αντισταθμιστικά μέτρα... κάρτες σίτισης.

Μόνο που ο ελληνικός λαός έπαψε να πιστεύει σε καλοκαιρινά παραμύθια της... χαλιμάς, καθώς τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τσίπρα οδηγούν στο τέλος της κρατικοδίατης, εμμονικής και παρασιτικής Αριστεράς.

Της Αριστεράς που πιστεύει ότι για όλα φταίνε πάντοτε οι άλλοι, της Αριστεράς που μπερδεύει την τάξη με την αυθαιρεσία, της Αριστεράς και θεωρεί ότι νόμος πρέπει να είναι ό,τι κατέβει στο κεφάλι κάθε... Καρανίκα.

Δείτε μονάχα τι συμβαίνει με τις καταλήψεις που πραγματοποιούν μια χούφτα δήθεν «αλληλέγγυοι» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν ακόμη και στον Μητροπολιτικό Ναό εν ώρα Θείας Λειτουργίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ό,τι και εάν κάνουν η Κυβέρνηση δείχνει ανοχή, τους εξασφαλίζει το ακαταλόγιστο και τους παρέχει ατιμωρησία.

Με αυτόν τον τρόπο αναδύεται ένα ιδιότυπο παρακράτος που περιφρονεί νόμους και Σύνταγμα. Ένα παρακράτος που απειλεί τη συντεταγμένη κοινωνία. Ακριβώς όπως επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με την απλή αναλογική, όσο και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Κατ' εμέ το πραγματικό πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος δεν είναι το εκλογικό σύστημα, ούτε το μπόνους των 50 εδρών, ούτε το αν θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι 16ρηδες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα αποκτήσει και πάλι αξιοπιστία.

Το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, η διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων είναι ορισμένα από τα ουσιαστικά ζητήματα δημοκρατίας που πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά.

Για αυτό και από το βήμα της Ολομέλειας τόνισα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλή αναλογική αλλά απλή και -προπάντων- άδολη λογική, η οποία δεν θα υπηρετεί εθελόδουλα κομματικούς καιροσκοπισμούς.

Αντίθετα χρειάζεται σταθερότητα, λιγότερη φορολογία, περισσότερη ασφάλεια, μικρότερο κράτος, ανακούφιση της μεσαίας τάξης, αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Συμπερασματικά, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. προσπαθούν να κυβερνήσουν ανακατεύοντας λίγο Μαρξ, λίγο Κέινς, λίγο Ρουσσώ και ψάχνοντας απαντήσεις σε ζητήματα που αγνοούν.

Παίζουν και τζογάρουν με τους νόμους, τους θεσμούς και το Σύνταγμα που μας κρατούν ως χώρα, ως λαό και ως έθνος.

Παίζουν με την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο ενός ολόκληρου λαού, στοιχεία δηλαδή που διαθέτουμε ως Έλληνες και τα οποία άντεξαν στην κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί σύντομα να αποκαταστήσει τη λογική στη χώρα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ώστε να καταθέσουμε συγκεκριμένες λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, γιατί είναι η ώρα να σταματήσει ο κατήφορος και η χώρα να μπει και πάλι στο δρόμο της λογικής.