(Άρθρο): "Εγώ ο... Γερμανοτσολιάς"

(Άρθρο): "Εγώ ο... Γερμανοτσολιάς" Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα Parapolitika.gr (26-04-2016)


                                                                                                   «ΕΓΩ Ο... ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ»

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας, γράφω αυτό το άρθρο παρακινούμενος από προσωπική ιδιοτέλεια.
Δεν το κάνω επειδή αισθάνομαι δικαιωμένος για όσα προέβλεπα τον Ιανουάριο του 2015, ότι δηλαδή η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα οδηγούσε σε ακυβερνησία, θεσμική κατρακύλα και αριστερή προπαγάνδα, αλλά διότι η συνείδησή μου αρνείται ακόμη και σήμερα να διαγράψει από τα κατάστιχά της τη φράση «γερμανοτσολιάς», που συνήθιζα να ακούω ως Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τη διετία 2012-2014 από κάθε λογής ανεπάγγελτους και βολεμένους του αριστερού συστήματος, που νόμιζαν ότι ο σοσιαλιστικός παράδεισος που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας πλησιάζει.
Ξέρω, θα μου πείτε «περασμένα-ξεχασμένα» και να μην δίνω σημασία σε εγωκεντρικούς ανθρώπους που θεωρούν εαυτούς «ανώτερους» των άλλων λόγω δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος», οι οποίοι μάλιστα έχουν αναγάγει την αριστεία σε «ρετσινιά».
Επιτρέψτε μου, ωστόσο, επειδή ως άνθρωπος και ως πολιτικός πιστεύω στην απλή λογική, να μην... κάνω τα στραβά μάτια.
Επί 15 μήνες βλέπω να μου κουνούν το δάκτυλο εκείνοι που έφεραν στη χώρα το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο από ίδρυσης του ελληνικού κράτους.
Επί 15 μήνες βλέπω να απελευθερώνουν από τις φυλακές επικίνδυνους εγκληματίες γιατί αυτό επιβάλλει η ιδεοληψία τους.
Επί 12 μήνες βλέπω κάτι περίεργους «αλληλέγγυους» και ορισμένες ύποπτες ΜΚΟ να δημιουργούν τη μεγαλύτερη προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και να χαρακτηρίζουν «ανθρωπιστική πολιτική» το «Νταχάου» (κατά Κουρουμπλή) της Ειδομένης.
Τι άλλο βλέπω;
Να αναβαθμίζουν την τρόικα σε κουαρτέτο.
Ορισμένους εμποράκους ιδεοληψιών να καταστρέφουν τη μεσαία τάξη με συνεχείς φοροληστρικές επιδρομές, μόνο και μόνο για να μην θίξουν τις συντεχνίες που τους στηρίζουν.
Υπουργός να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη και το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει λόγο για λεκτικό ατόπημα.
Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος να δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα να αποκαλούνται τα Σκόπια «Μακεδονία σκέτο» και το Υπουργείο Εξωτερικών να παριστάνει ότι δεν άκουσε.
Βλέπω ανθρώπους «μεθυσμένους» από την εξουσία, να συνεχίζουν απροκάλυπτα τα αδιάκοπα ψέματα στον ελληνικό λαό και να εμπαίζουν ένα ολόκληρο Έθνος.
Βλέπω μια Ελλάδα να εξελίσσεται σε τριτοκοσμική χώρα και τα μέχρι πρότινος «αυτονόητα» τείνουν να εξελιχθούν σε «ζητούμενα».
Και ρωτώ: «Ποιος είναι περισσότερο... Γερμανοτσολιάς, νενέκος, βολεμένος και ντόπια αντίδραση»;
Εμείς που βάλαμε πλάτη στα δύσκολα και παραδώσαμε μια χώρα με πλεονάσματα εντός του ευρώ ή οι σημερινοί κυβερνώντες που μετατρέπουν τη χώρα σε... χώρο;
Εμείς που προσπαθήσαμε να ενώσουμε τους Έλληνες ή εκείνοι που έσπειραν το σπόρο του διχασμού;
Εμείς που είπαμε «ναι» στην Ελλάδα της παραγωγής, των εξαγωγών και της κανονικότητας ή εκείνοι που σήμερα μιλούν για «εθνικά υπερήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση», φορτώνοντας στην πλάτη του Έλληνα νέα φορολογία 9 δισ. ευρώ;

Εμείς που οραματιστήκαμε μια Ελλάδα χωρίς δανεικά ή εκείνοι που λανσάρουν προς τα έξω την Ελλάδα της κακώς εννοούμενης... μαγκιάς;
Προσωπικά επέλεξα συνειδητά να ανήκω στους πρώτους. Εάν αυτό ήταν το... λάθος μου τότε ναι, υπό αυτό το πρίσμα είμαι «γερμανοτσολιάς».
Καλύτερα αυτό, παρά «αριστερός» και «νεκροθάφτης» της πατρίδας μου!