(Άρθρο): Ως εδώ...

(Άρθρο): Ως εδώ... Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα "VimaPress.gr", με τίτλο: "Ως εδώ", που δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2016

Ως εδώ...

Τα χθεσινά θλιβερά, πολύ ανησυχητικά και βίαια γεγονότα στη «φαβέλα» της Ειδομένης, μεταξύ προσφύγων-μεταναστών και των Δυνάμεων Ασφαλείας των Σκοπίων, τα οποία ουσιαστικά είχαν προαναγγελθεί, αποτελούν μια ακόμα μαύρη κηλίδα στην ιστορία της χώρας τους τελευταίους 15-16 μήνες.
Ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο στα σημερινά πρωτοσέλιδα για «εικόνες πολέμου» και τα ΜΜΕ επικεντρώνονται στους εκατοντάδες τραυματίες, διασύροντας την πατρίδα μας διεθνώς και δίνοντας προς τα έξω την εντύπωση ότι η Ελλάδα αδυνατεί να περιφρουρήσει τα σύνορά της και να προστατεύσει τις τοπικές κοινωνίες.
Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Ποτέ άλλοτε αστυνομικός ξένης χώρας δεν παραβίασε τα ελληνικά σύνορα για να κυνηγήσει ανθρώπους εντός ελληνικού εδάφους. Ποτέ άλλοτε η εξωτερική πολιτική δεν αφέθηκε στα χέρια «αλληλέγγυων» και «ύποπτων» ΜΚΟ.
Ποτέ ξανά, παρά μονάχα επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Η Κυβέρνηση αντί να κατανοεί τα δεδομένα και να προλαμβάνει επικίνδυνες καταστάσεις όπως οι χθεσινές, είναι παντελώς απούσα εφαρμόζοντας την γνωστή «αριστερή» τακτική του δεν είδα, δεν άκουσα. Μόνο όταν το θέμα πήρε γιγάντιες διαστάσεις αρκέστηκε στην έκδοση ενός προφορικού διαβήματος, δήθεν ενοχλημένη.
Και αυτό για τα... μάτια του κόσμου, για επικοινωνιακούς μονάχα λόγους.
Εκείνο που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως, είναι ότι για τα χθεσινά έκτροπα στην Ειδομένη ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι.
Μήνες τώρα η συγκυβέρνηση εκτελεί πλημμελώς τις υποχρεώσεις της, αφήνοντας το προσφυγικό-μεταναστευτικό να εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για την ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας.
Όταν προειδοποιούσαμε ως Νέα Δημοκρατία ότι η λογική των ανοικτών συνόρων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, μας αγνόησαν προκλητικά και επιδεικτικά. Σήμερα τυπώνουν φυλλάδια στα οποία γράφουν στους μετανάστες: «Σας αγαπάμε, αλλά πρέπει να φύγετε».
Αντί να συλλάβει όσους παραπλανούν τους χιλιάδες κατατρεγμένους ότι θα ανοίξουν τα σύνορα ή εκείνους που τους παροτρύνουν να ρίξουν το φράχτη στα Σκόπια, τους επιτρέπει να δρουν ανεξέλεγκτα.
Αντί να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη στην περιοχή του Πολυκάστρου, επιτρέπει σε μετανάστες με ύφος εξουσιαστών να καταλαμβάνουν ανενόχλητοι δρόμους, να διακόπτουν την κυκλοφορία και να κρατούν «ομήρους» οδηγούς, δοκιμάζοντας τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών.
Αντί να βρει τρόπους αποσυμφόρησης της Ειδομένης, στοιβάζει καθημερινά στην περιοχή όλο και περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες, χρησιμοποιώντας τους ως «πολιορκητικό κριό» για να ικανοποιήσει τις δικές της αντιευρωπαϊκές ονειρώξεις.
Όλα αυτά είναι συμπτώματα μιας ασθένειας που καθιστούν τον Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς του ανήμπορους να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό.
Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται είναι πως όσο δεν προσφέρουν λύση στο δράμα των χιλιάδων ανθρώπων που σήμερα κοιμούνται στις λάσπες, τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα και φαινόμενα όπως τα χθεσινά είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν πολύ σύντομα με μεγαλύτερη ένταση και έκταση.
Πλέον τα εθνικά μας θέματα έχουν υποταχθεί στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και εδώ είναι η ουσία του ζητήματος.
Με την Ειδομένη να θυμίζει καζάνι που βράζει και τη χώρα να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί, με παραβιάσεις των εθνικών μας συνόρων και μια Κυβέρνηση που αδυνατεί να τα περιφρουρήσει, θεωρώ ότι ξεπεράσαμε τα όρια των κοινωνικών προκλήσεων και του διεθνούς δικαίου.
Όταν θίγονται εθνικά και κοινωνικά κεκτημένα, κανένας πολιτικός και καμία εξουσία δεν δικαιούται να περιορίζεται στην επικοινωνία και να κλείνει τα μάτια. Οι πολίτες ζώντας την ανασφάλεια της οικονομικής κρίσης, απαιτούν λύσεις. Και η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί. Ως εδώ...