(Άρθρο): «Η Ελλάδα ανοίγει τον βηματισμό της στο μέλλον»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thermisnews.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.

«Η Ελλάδα ανοίγει τον βηματισμό της στο μέλλον»

Η τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης σηματοδότησε έναν πρώτο διάλογο σε επίπεδο Κοινοβουλίου, γύρω από τις προτεραιότητες της χώρας την επόμενη τετραετία. Στην αφετηρία αυτής της νέας νομοθετικής και κυβερνητικής περιόδου είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις προσδοκίες των συμπατριωτών μας. Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλουμε να είμαστε Κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων και με τη σκληρή μας δουλειά, αλλά κυρίως με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας, να συνεχίζουμε να οικοδομούμε στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης με ένα ολοένα και μεγαλύτερη τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτή τη διαδρομή της ευθύνης πορευόμαστε μαζί, χτίζοντας πάνω στα θεμέλια που έχουμε ήδη βάλει και μαζί αντιμετωπίζουμε τις πολλές προκλήσεις που ξεπροβάλλουν μπροστά μας.
Βλέπετε, πλέον δεν είμαστε στους καιρούς των απατηλών φωνών και των υποσχέσεων δίχως αντίκρισμα. Απεναντίας... Προτεραιότητα και αξία σήμερα έχει η συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων και η παραγωγή χειροπιαστού αποτελέσματος.
Ξεκινάμε, λοιπόν, τη δεύτερη θητεία μας. Υπεύθυνα, αισιόδοξα, αλλά και ρεαλιστικά ώστε η δεύτερη τετραετία να είναι η θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα για να καρπωθεί τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της.
Η Ελλάδα ανοίγει το βηματισμό της στο μέλλον, ούσα μια Δημοκρατία ώριμη, ισχυρή και δυναμική, δίχως φυσικά να ξεχνά τις πολλές και βαριές εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν και μας κρατούν ακόμα σε απόσταση από τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μπορούμε, θέλουμε και πρέπει να ανήκουμε.
Υπό το πρίσμα αυτό η ισχυρή θετική ψήφος που έλαβαν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας ισοδυναμεί με μια καθαρή και συνάμα ρητή εντολή να προχωρήσουν με γοργό βηματισμό οι μεταρρυθμίσεις που δεν ολοκληρώθηκαν στην πρώτη τετραετία. Η φυγή προς τα εμπρός που ξεκίνησε την επομένη των εθνικών εκλογών του Ιουνίου δίνει έμφαση σε κομβικούς τομείς που επηρεάζουν την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας, όπως είναι η υγεία, η οικονομία, το ψηφιακό κράτος και η ασφάλεια της πατρίδας μας. Άλλωστε, μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών και μοναδική μας προτεραιότητα είναι η υλοποίηση πολιτικών που θα αποδίδουν οφέλη σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία και στην ανοιχτή οικονομία, σε ένα δίκαιο κράτος, σε μια κοινωνία αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας για την οποία πρέπει να συστρατεύονται τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές δυνάμεις. Ως εκ τούτου ο στόχος μας είναι σαφής: Στο τέλος της τετραετίας, το 2027, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα όπου οι ατομικές φιλοδοξίες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο και η οικονομική ελευθερία θα συναντά την αλληλεγγύη.