(Άρθρο): «Το νέο ιστορικό κεφάλαιο της χώρας και η πολιτική των αποδείξεων»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 05 Ιουλίου 2023.

«Το νέο ιστορικό κεφάλαιο της χώρας και η πολιτική των αποδείξεων»

Η ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της 25ης Ιουνίου, με την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδότησε το άνοιγμα ενός νέου ιστορικού κεφαλαίου για τη χώρα. Με ηχηρό και ώριμο τρόπο οι συμπατριώτες μας έβαλαν οριστικό τέλος σε έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας, επιβραβεύοντας τη μοναδική πολιτική δύναμη της πατρίδας μας που έχει σχέδιο και βούληση να οδηγήσει την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά.
Ήταν μια μεγάλη νίκη του ρεαλισμού έναντι του λαϊκισμού, της αλήθειας έναντι του ψέματος, του ορθολογισμού έναντι του διχασμού και της μετριοπάθειας έναντι της τοξικότητας.
Όμως, σε καμία περίπτωση, η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πρέπει να παρερμηνευθεί. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και αυτό συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για εμάς. Διότι δεν υπάρχει ούτε περίοδος... χάριτος, ούτε περίοδος... μέλιτος. Απεναντίας... Ο πολιτικός χρόνος ξεκίνησε να μετρά και αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και των αναγκαίων αλλαγών που επιβάλλεται να γίνουν στη δομή του κράτους. Να περάσουμε, με λίγα λόγια, από τις προεκλογικές εξαγγελίες στην πολιτική των πράξεων και των αποδείξεων. Γιατί, σε τελική ανάλυση, αυτές είναι που μετρούν στη συνείδηση των πολιτών και μόνο αυτές έχουν αξία. Ως εκ τούτου είναι αδήριτη ανάγκη όλα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου να καταστήσουν σαφές στους πολίτες, μέσω των πολιτικών που θα υλοποιήσουν, ότι δεν θα υποχωρήσουν ούτε σπιθαμή από την απαίτηση της κοινωνίας η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη χώρα.
Στη δεύτερη κυβερνητική θητεία οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Θα εργαστούμε για την επίτευξη δυναμικών ρυθμών ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες. Για μια καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία, για ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος, αλλά και για μια ισχυρή πατρίδα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης.
Δραστικές παρεμβάσεις και μεγάλες τομές χρειάζονται και σε άλλους τομείς. Στην παιδεία, για παράδειγμα, θα πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ή στη δικαιοσύνη να βελτιωθεί αισθητά ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων καθώς και η ποιότητά τους.
Με τα δυο συγκεκριμένα παραδείγματα που αναφέρω θέλω να καταδείξω τη σημασία που έχει η νέα κυβέρνηση να δείξει αμέσως τη μεταρρυθμιστική της διάθεση τολμώντας να ξεκινήσει από τα δύσκολα. Γι' αυτό, άλλωστε, οι πολίτες υπερψήφισαν για ακόμη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον Πρωθυπουργό που αντιλήφθηκε εγκαίρως τις μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, κατάλαβε τι θέλει και προσδοκά η κοινωνία από αυτόν και προσάρμοσε το σχέδιο του στις ανάγκες της εποχής.