(Άρθρο): «Τώρα μιλούν οι πράξεις»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thesstoday.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 05 Ιουλίου 2023.

«Τώρα μιλούν οι πράξεις»

Σε διάστημα ενός μήνα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψαν δυο μεγάλες εκλογικές νίκες που δεν έχουν προηγούμενο στα ελληνικά πολιτικά χρονικά. Διότι, δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα κυβέρνησης που να εξασφαλίζει δεύτερη συνεχόμενη τετραετία αυξάνοντας τα ποσοστά της και μεγαλώνοντας την απόστασή της από τους κύριους πολιτικούς της αντιπάλους. Αναμφίβολα πρόκειται για μια συνθήκη δίχως προηγούμενο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνουμε.
Οι προσδοκίες είναι υψηλές και έχουμε χρέος -αλλά και ύψιστη ευθύνη- να τις εκφράσουμε και να τις εκπληρώσουμε, καθώς προέρχονται από το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας που μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του και προσδοκά ατομική και συλλογική ευημερία τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουμε προσηλωμένοι στις τέσσερις γενικές μας κατευθύνσεις που είναι οι καλύτεροι μισθοί, η καλύτερη δημόσια υγεία, το καλύτερο κράτος και η ισχυρή Ελλάδα. Όλοι συμφωνούμε ότι η ανάπτυξη είναι αυτή που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ το κοινωνικό κράτος πρέπει να στηρίζεται σε γερά θεμέλια προκειμένου να υπηρετήσει την αποστολή του. Υπό το πρίσμα αυτό σηκώσαμε μανίκια ώστε να υλοποιήσουμε τις κυβερνητικές μας εξαγγελίες.
Προχωρούμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά, με μεταρρυθμιστική διάθεση, λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Προφανώς δεν υπάρχει ούτε περίοδος... χάριτος, ούτε περίοδος... μέλιτος. Απεναντίας...
Ο πολιτικός χρόνος ξεκίνησε να μετρά και αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και των αναγκαίων αλλαγών που επιβάλλεται να γίνουν στη δομή του κράτους. Να περάσουμε, με λίγα λόγια, από τις προεκλογικές εξαγγελίες στην πολιτική των πράξεων και των αποδείξεων. Άλλωστε, σε τελική ανάλυση, μονάχα αυτές είναι που μετρούν στη συνείδηση των πολιτών και μόνο αυτές έχουν αξία. Ως εκ τούτου είναι αδήριτη ανάγκη όλα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου να καταστήσουν σαφές στους πολίτες, μέσω των πολιτικών που θα υλοποιήσουν, ότι δεν θα υποχωρήσουν ούτε σπιθαμή από την απαίτηση της κοινωνίας η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη χώρα.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μιλήσει το έργο μας! Με δραστικές παρεμβάσεις και μεγάλες τομές. Στην παιδεία, για παράδειγμα, θα πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αντίστοιχα, στη δικαιοσύνη, να βελτιωθεί αισθητά ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων καθώς και η ποιότητά τους. Θέτω τα δυο συγκεκριμένα παραδείγματα θέλοντας να καταδείξω τη σημασία που έχει η νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει από τα δύσκολα. Γι' αυτό, άλλωστε, οι πολίτες υπερψήφισαν για ακόμη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ξεκινάμε, λοιπόν, τη δεύτερη θητεία μας. Υπεύθυνα, αισιόδοξα, αλλά και ρεαλιστικά ώστε η δεύτερη τετραετία να είναι η θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα για να καρπωθεί τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της.