(Άρθρο): «Στις 25 Ιουνίου ωθούμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Politesoraiokastrou.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023.

«Στις 25 Ιουνίου ωθούμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά»

Έχω επισημάνει σε πολλά άρθρα μου ότι πολιτική είναι να διαπιστώνεις ποιο είναι το πλειοψηφικό ρεύμα σε μια κοινωνία και να προσπαθείς να γίνεις εσύ ο εκφραστής του. Αυτό έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας με τις πολιτικές που εφάρμοσε ότι ηγέτες υπάρχουν αρκεί η κοινωνία να τους αναζητήσει με τα σωστά κριτήρια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ προέταξε το ρεαλισμό και παρουσίασε ένα συνεκτικό σχέδιο διακυβέρνησης το οποίο εφαρμόστηκε μεθοδικά, δίχως να παρεκκλίνει από τους στόχους που τέθηκαν, ανεξαρτήτως συνθηκών. Πήρε αποφάσεις χωρίς να αμφιταλαντευθεί και επέδειξε εξαιρετική διαχειριστική ικανότητα δίχως να απολέσει ποτέ την επαφή με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αντιλαμβανόμενος πλήρως τις κοινωνικές ανάγκες. Και όλα αυτά δίχως να βάλει τις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις στον... πάγο. Μείωσε φόρους, προσέλκυσε σημαντικές επενδύσεις και έκανε όλες τις απαραίτητες προσαρμογές στην πολιτική του δίχως παρωπίδες.
Βασιζόμενος στα ίδια στοιχεία έθεσε ξεκάθαρα τις κυβερνητικές του προτεραιότητες και για τη νέα τετραετία. Το πρόγραμμα διακυβέρνησης που καταθέσαμε στον ελληνικό λαό για την περίοδο 2023-2027 αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και ισχυρή. Δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν. Καταγράφει το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τα επόμενα χρόνια και αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, αναπτυσσόμενο σε πέντε κεφάλαια, την παραγωγική, την κοινωνική, την πράσινη και ψηφιακή, τη δίκαιη και την ισχυρή Ελλάδα.
Ωστόσο, για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να έχει μια ισχυρή αυτοδυναμία. Δεν πρόκειται για μια κομματική σκοπιμότητα, αλλά για εθνική αναγκαιότητα προκειμένου η πατρίδα μας να βαδίσει με ασφάλεια στο δρόμο της σταθερότητας. Σε αυτόν που κινείται με συνέπεια από τις 7 Ιουλίου του 2019 έως σήμερα.
Στο διάστημα αυτό η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πορεύτηκαν έχοντας ως οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και τη σχέση εμπιστοσύνης που «έχτισαν» με τους πολίτες χάρη στην ειλικρινή αυτοκριτική και την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση.
Κινούμενοι στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζουν αποφασισμένοι να φέρουν στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τα προβλήματα των πολιτών και τις προτάσεις που ήδη κατέθεσαν για το μέλλον. Για καλύτερους μισθούς, περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας με αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, αποτελεσματικότερο κράτος δίπλα στον πολίτη, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Και βέβαια για μια Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και ασφαλή στο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον των εξωγενών κρίσεων.
Είμαι σίγουρος ότι στις κάλπες της 25ης Ιουνίου οι πολίτες θα επικροτήσουν και θα υπερψηφίσουν την κυβερνητική μας πρόταση, συγκροτώντας παράλληλα την πυραμίδα των αξιώσεων τους από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας περισσότερες και τολμηρότερες μεταρρυθμίσεις, που θα ωθήσουν την Ελλάδα πιο μπροστά.