(Άρθρο): «Για την Ελλάδα που βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «E-Koufalia.gr», που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

«Για την Ελλάδα που βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών»

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πορεύτηκαν με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχτισαν με την κοινωνία μέσω της ειλικρινούς αυτοκριτικής και την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση. Τόσο στις εθνικές εκλογές του Μαΐου όσο και σε αυτές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Ιουνίου φέραμε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τα προβλήματα των πολιτών και τις προτάσεις που καταθέσαμε για το μέλλον.
Μιλήσαμε για καλύτερους μισθούς, περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας με αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, αποτελεσματικότερο Κράτος δίπλα στον πολίτη, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και βέβαια το πώς η Ελλάδα θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή και ασφαλής στο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον των εξωγενών κρίσεων και των εξ ανατολών προκλήσεων. Μια Ελλάδα, δηλαδή, που θα προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά! Και αυτό οι συμπατριώτες μας το επιβράβευσαν στην κάλπη, συγκροτώντας με την ψήφο τους την πυραμίδα των αξιώσεων τους από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Οι Έλληνες και οι ελληνίδες ζητούν περισσότερες και τολμηρότερες μεταρρυθμίσεις που θα ωθήσουν το κράτος πιο μπροστά. Αξιώνουν μια αξιοκρατικότερη δημόσια διοίκηση. Μια δικαιοσύνη απαλλαγμένη από τον ασφυκτικό έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και με επίγνωση του ρόλου τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Θέλουν σύνεση και συνεκτικό σχέδιο στην οικονομία, για μεγέθυνση της παραγωγικής «πίτας» και της ανάπτυξης, ως το μόνο δρόμο για τη μείωση των ανισοτήτων, ενώ οραματίζονται μια χώρα αξιοπρεπή, σταθερή και στιβαρή όσον αφορά στην προάσπιση των συμφερόντων της.
Ο πραγματισμός που επιδεικνύει η ελληνική κοινωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να ολοκληρώσει το μετασχηματισμό της χώρας προκειμένου να υπηρετηθεί η ζωή των επόμενων γενεών. Προϋπόθεση, όμως, για όλα τα παραπάνω είναι στις 25 Ιουνίου η κάλπη να αναδείξει αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για μια εθνική αναγκαιότητα ούτως ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ είμαστε το μόνο κόμμα που διατυπώνει υπεύθυνη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης. Άλλωστε, πολιτική είναι να διαπιστώνεις ποιο είναι το πλειοψηφικό ρεύμα σε μια κοινωνία και να γίνεσαι εκφραστής του. Αυτό πράξαμε, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι ηγέτες υπάρχουν αρκεί να τους αναζητήσεις με τα σωστά κριτήρια, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και όχι με βάση πρότυπα άλλων δεκαετιών, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τις σύγχρονες συνθήκες.
Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία ζητά ρεαλισμό, προσαρμογή στην πραγματικότητα, σχέδιο, μεθοδικότητα, μετρημένες κουβέντες και σταθερά βήματα. Με την ίδια «συνταγή» θα πορευτούμε και την επόμενη τετραετία μειώνοντας και άλλο τη φορολογία, προσελκύοντας ακόμα περισσότερες επενδύσεις που μεταφράζονται σε καλύτερες δουλειές για όλους και υλοποιώντας όλες τις απαραίτητες προσαρμογές στην πολιτική μας προς όφελος των πολλών.
Ο αγώνας τώρα εντείνεται! Για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και για μια Ελλάδα ισχυρή, που βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Για μια Ελλάδα που κερδίζει τα μεγάλα στοιχήματα και προχωρά με αυτοπεποίθηση σταθερά, τολμηρά, μπροστά!