(Άρθρο): «Βαδίζοντας με τη Ν.Δ. στο δρόμο της ασφάλειας με κατεύθυνση την ανάπτυξη»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023.

«Βαδίζοντας με τη Ν.Δ. στο δρόμο της ασφάλειας με κατεύθυνση την ανάπτυξη»

Η Ελλάδα θα πάει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω; Θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα επιστρέψουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης; Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε μια χώρα με θωρακισμένα και ασφαλή σύνορα ή θα γυρίσουμε στην εποχή που ένας Πρωθυπουργός θα αναρωτιέται αν η πατρίδα μας διαθέτει θαλάσσια σύνορα;
Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε με την ψήφο μας στις εθνικές εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου. Σε μια εκλογική αναμέτρηση η οποία ξεκινά από την αρχή και οι κάλπες θα είναι άδειες εκείνο το πρωί και το βράδυ πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα της κάλπης θα καθορίσει ποια Ελλάδα θέλουμε τα επόμενα χρόνια, αφού με την μέσω της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος θα αποφασίσουμε ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, ποιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και ποιος Πρωθυπουργός θα μας οδηγήσει στην επόμενη τετραετία.
Η δική μας πρόταση διακυβέρνησης, όπως καταδείξαμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, διασφαλίζει τη σταθερότητα, την υπευθυνότητα και τη συνέχιση της θετικής πορείας που έχουμε χαράξει από τις 7 Ιουλίου του 2019, θέτοντας παράλληλα τέσσερις συγκεκριμένες προτεραιότητες για την περίοδο 2023-2027.
Πρώτη, τη ριζική μεταμόρφωση του Κράτους ώστε να εμπεδωθεί η αξιολόγηση σε κάθε επίπεδό του, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η ποιότητα στις υπηρεσίες του.
Δεύτερη, την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που γνωρίζουμε ότι στάθηκε στα πόδια του στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως τώρα και αυτό πρέπει να κάνει άλματα για να έχει καλύτερες υπηρεσίες και υποδομές προς όφελος των πολιτών.
Τρίτη, τη συνέχιση της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας που συνεπάγεται αύξηση των μισθών ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα και να συγκλίνουμε, επιτέλους, εισοδηματικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Τέταρτη, την εφαρμογή στεγαστικής πολιτικής που θα μειώσει το μεγάλο παράγοντα κόστους σε κάθε νοικοκυριό και θα βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να στεγάσουν σε νέα σπίτια την οικογένεια και τα όνειρά τους.
Στον αντίποδα βρίσκονται η αβεβαιότητα, ο λαϊκισμός και η επιστροφή στο αποτυχημένο και επικίνδυνο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιδιώκουμε την αυτοδυναμία, την επίτευξη της οποίας θεωρώ εφικτή εκλογικά σε αυτήν την κάλπη και αναγκαία πολιτικά αλλά και κοινωνικά. Είναι ο μόνος δρόμος που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ασφάλεια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και των θετικών αλλαγών που έχουν σημαντικά οφέλη για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
Την ώρα της κάλπης, λοιπόν, κάθε ένας και κάθε μια από εμάς ας αναλογιστεί τι χρειάζεται η χώρα και ας ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα με γνώμονα ποιοι μπορούν να το επιτύχουν.
Άλλωστε, όπως διάβασα κάπου, η ιστορία δεν υπάρχει μόνο για να μας διδάσκει γενικά και αόριστα, αλλά για να μας υπενθυμίζει σε μεγάλο βαθμό ότι είμαστε κύριοι της μοίρας μας και να φωτίζει τα μονοπάτια στα οποία πρέπει να περπατήσουμε.