(Άρθρο): «Με τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια συνεκτική και δίκαιη κοινωνία»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Αποτύπωμα», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

«Με τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια συνεκτική και δίκαιη κοινωνία»

Κάθε εκλογική αναμέτρηση εμπεριέχει τα στοιχεία της αξιολόγησης και της σύγκρισης. Και κάθε σύγκριση προϋποθέτει να ξέρουμε όχι μόνο το που είμαστε σήμερα ή το που θέλουμε να οδηγηθούμε τα επόμενα χρόνια, αλλά πρωτίστως από πού ξεκινήσαμε. Ποια ήταν η αφετηρία και πόσο έχουμε προοδεύσει στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. Έχοντας μπει στην τελική ευθεία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ζητούμε από τους συμπατριώτες μας να προσέλθουν στην κάλπη αναλογιζόμενοι ποια ήταν η κατάσταση στην πατρίδα μας το 2019, πως ζουν την τελευταία τετραετία και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με γνώμονα ποιο κόμμα και ποιος Πρωθυπουργός εγγυώνται ότι μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο και πιο σίγουρο αύριο για όλους μας.
Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περάσαμε και ξεπεράσαμε, ως Κυβέρνηση ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Σε κάθε δοκιμασία σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία και ανατάσσοντας την οικονομία, επιστρέφουμε στους πολίτες το εθνικό
αναπτυξιακό μέρισμα.
Δείτε, για παράδειγμα, τι συμβαίνει με την ανεργία, η οποία πλέον είναι 7 μονάδες χαμηλότερη από αυτήν που παραλάβαμε τον Ιούλιο του 2019. Μέσα σε 4 χρόνια και εν μέσω πανδημίας, μεταναστευτικού, εθνικών κρίσεων και παγκόσμιας ενεργειακής αναταραχής, δημιουργήσαμε σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ακόμη, ισχυροποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, θωρακίζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία και προστατεύοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας.
Επίσης, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλε 29 επιπλέον φόρους και «τσάκισε» τη μεσαία τάξη, η δική μας κυβέρνηση προχώρησε σε περισσότερες από 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης και τον φόρο γονικής παροχής, μειώσαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9% και μειώσαμε το ΦΠΑ σε πολλά πεδία. Όλες αυτές οι τομές δεν είναι μονάχα κινήσεις ανακούφισης από φορολογικά βάρη αλλά ενισχύουν έμμεσα το εισόδημα, διότι πρόκειται για μόνιμες φοροελαφρύνσεις που έχουν σταθερά θετικό αποτύπωμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και στα ταμεία των επιχειρήσεων.
Με λίγα λόγια οι εξαγγελίες μας μετουσιώθηκαν σε πολιτικές και πράξεις, με αποτέλεσμα το δικό μας ισοζύγιο λόγων και πράξεων να είναι θετικό.
Κάπως έτσι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμη αφού με την ψήφο μας θα απαντήσουμε στο ερώτημα εάν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε στην εποχή των... ψευδαισθήσεων και της φορολογικής αφαίμαξης που η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσει πίσω. Ως εκ τούτου, ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα, δεν θα επιλέξουμε μόνο το κόμμα που θέλουμε να μας κυβερνήσει αλλά και τον Πρωθυπουργό που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Άρα, είναι στην κρίση των πολιτών αν θέλουν να συνεχίσουμε σε ένα δρόμο σταθερότητας, με μεγαλύτερη τόλμη και ταχύτητα σε όσα πρέπει να διορθωθούν ή σε ένα δρόμο παραλυσίας, ακυβερνησίας και ασυνεννοησίας.
Και μιας ο λόγος για την Ελλάδα του μέλλοντος, ο δικός μας προγραμματισμός για την περίοδο 2023-2027 έχει τέσσερις συγκεκριμένες προτεραιότητες:
Πρώτη, τη ριζική μεταμόρφωση του Κράτους ώστε να εμπεδωθεί η αξιολόγηση σε κάθε επίπεδό του, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η ποιότητα στις υπηρεσίες του. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που ζήσαμε στα Τέμπη δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Δεύτερη, την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που γνωρίζουμε ότι στάθηκε στα πόδια του στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως τώρα και αυτό πρέπει να κάνει άλματα για να έχει καλύτερες υπηρεσίες και υποδομές προς όφελος των πολιτών.
Τρίτη, τη συνέχιση της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας που συνεπάγεται αύξηση των μισθών ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα και να συγκλίνουμε, επιτέλους, εισοδηματικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Τέταρτη, την εφαρμογή στεγαστικής πολιτικής που θα μειώσει το μεγάλο παράγοντα κόστους σε κάθε νοικοκυριό και θα βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να στεγάσουν σε νέα σπίτια την οικογένεια και τα όνειρά τους.
Συνοψίζοντας, ως Κυβέρνηση πορευόμαστε με στόχο το αποτέλεσμα, με αδιαπραγμάτευτες αρχές τον πατριωτισμό της ευθύνης, την ανοικτή οικονομία και τη συνεκτική και δίκαιη κοινωνία και έχοντας ως αντίληψη το διαρκή εκσυγχρονισμό του Κράτους και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Από τις 7 Ιουλίου του 2019 έως σήμερα δημιουργήσαμε δημόσιο πλούτο με μια φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που μειώνει τους φόρους, φέραμε μεγάλες επενδύσεις που δημιούργησαν θέσεις εργασίας, απελευθερώσαμε την ελληνική επιχειρηματικότητα καθιστώντας σαφές πως η συνολική ανάπτυξη συνδυάζεται με την ατομική προκοπή και αναβαθμίσαμε τη διεθνή εκπροσώπηση της πατρίδας μας, η οποία πλέον διαθέτει ισχυρή φωνή που ακούγεται παντού.
Όλα αυτά τα πετύχαμε με πολιτικές οι οποίες βασίζονται στην ανοιχτή σκέψη και δεν περιορίζονται σε δογματικά «κλισέ». Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε και η οποία εκφράζει τις προσδοκίες όλων των συμπατριωτών μας που θέλουν το καλό της πατρίδας μας. Διότι, όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να... ποτίζουν το... λεφτόδεντρο που «φύτεψαν» το 2015, εμείς προχωρούμε μπροστά με σύνεση και ρεαλισμό, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι
αφουγκραζόμαστε τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών παρεμβαίνοντας άμεσα, δραστικά, συντονισμένα και αποφασιστικά.