(Άρθρο): «Στις 21 Μαΐου ανανεώνουμε το συμβόλαιο αλήθειας»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Ethnos.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

«Στις 21 Μαΐου ανανεώνουμε το συμβόλαιο αλήθειας»

Μετρώντας αντίστροφα για το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή 21 Μαΐου, γίνεται καθημερινά αντιληπτό ότι η Ελλάδα του 2023 χρειάζεται ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην αποκοπεί η πορεία προκοπής και προόδου που ακολουθούμε την τελευταία τετραετία.
Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, η πατρίδα μας θέλει καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και καθαρή λύση στην ηγεσία της. Γι' αυτό, σε κάθε ομιλία, επισημαίνω πως κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκυρη δήθεν διαμαρτυρία, οδηγούν τελικά τη χώρα σε εθνική αδυναμία που με τη σειρά της απομακρύνει την ισχυρή, στέρεη και βιώσιμη ανάπτυξη. Για να μην ζήσουμε ξανά καταστάσεις και συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της περιόδου 2015-2019, η λύση είναι μία: Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή. Που χτίζει στα πεπραγμένα της περιόδου 2019-2023 και μεγαλώνει οικονομικά, κοινωνικά, επενδυτικά.
Η πατρίδα μας δεν μπορεί να πάει μπροστά με αγνώστους Χ ως Πρωθυπουργούς ούτε με «Δήμητρες», εναλλακτικά, συμπληρωματικά ή τοπικά νομίσματα που προτείνουν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αυτά είναι υπολείμματα μιας ιδεοληπτικής εμμονής που δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα. Αντίθετα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα, στιβαρή ηγεσία στο τιμόνι και σαφή πυξίδα για το μέλλον.
Με την ψήφο μας καλούμαστε να αποφασίσουμε: Θέλουμε να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω; Αλήθειες ή επιστροφή στα ψέματα; Καλύτερους μισθούς και συντάξεις ή υπερφορολόγηση και περικοπές; Προοπτική ή οπισθοδρόμηση;
Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της αυτογνωσίας, της διεκδίκησης και του εθνικού οράματος ή της γκρίνιας, της μιζέριας και του εθνομηδενισμού; Στην Ελλάδα που συμπεριφέρεται φοβικά ή που διαθέτει εθνικές στρατηγικές, στοχεύσεις και στρατηγικές συμμαχίες; Θέλουμε Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα;
Η απάντηση είναι αυτονόητη, καθότι η Ελλάδα του 2023 βιώνει μια πολιτική σταθερότητα η οποία πριν μερικά χρόνια ήταν ζητούμενο και σε καμία περίπτωση δεν έχει ανάγκη ούτε από πειράματα, ούτε από τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις που οδηγούν σε... ναυάγια. Γι' αυτό και οι προσεχείς εθνικές εκλογές είναι τόσο καθοριστικές, αφού με τη ψήφο μας καλούμαστε να αποτρέψουμε τόσο την ακυβερνησία όσο και τη διαρκή παράλυση της χώρας.
Σε ό,τι μας αφορά το πρόγραμμά μας περιγράφει πώς θα κάνουμε άλματα στην οικονομία με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεων από την υπόλοιπη Ευρώπη, με ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, με 25% αύξηση κατώτατου και μέσου μισθού.
Πώς θα κάνουμε άλματα στην υγεία, με προσλήψεις 10.000 πρόσθετων νοσηλευτών και γιατρών και καλύτερες αμοιβές για τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Πώς θα κάνουμε άλματα στο Κράτος, με αξιολόγηση, εκπαίδευση, ενδυνάμωση και καλύτερες αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, με ψηφιοποίηση έως το 2027 όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Πώς θα κάνουμε άλματα στο κοινωνικό κράτος, που πρέπει να είναι αρωγός δίπλα σε κάθε πολίτη. Πώς θα κάνουμε άλματα στην προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει πλέον δυνατή φωνή και άξια εκπροσώπηση στο εξωτερικό.
Το 2019 υπογράψαμε μια συμφωνία αλήθειας. Την τηρήσαμε! Τώρα πλησιάζει η ώρα που θα ανανεώσουμε αυτό το συμβόλαιο αλήθειας, διότι μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία μιλούμε. Το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την Ελλάδα είναι η παραγωγική Ελλάδα που μπορεί να φέρει καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους. Το κλειδί, λοιπόν, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας είναι η ψήφος την 21η Μαΐου. Σας καλώ να κάνουμε αυτό το μήνυμα τόσο δυνατό που να σκεπάσει όλη την Ελλάδα ώστε να προχωρήσει σταθερά, τολμηρά, μπροστά.