(Άρθρο): «Βάζουμε τον πήχη ψηλά και μετατρέπουμε το όραμα σε πράξη»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «30 ημέρες Ωραιοκάστρου», στο τεύχος Μαΐου 2023.

«Βάζουμε τον πήχη ψηλά και μετατρέπουμε το όραμα σε πράξη»

Προχωρώντας προς την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου στόχος μας ως Νέα Δημοκρατία είναι η σύγκριση πολιτικών και όχι η σύγκρουση των κομμάτων. Όπως έχουμε αποδείξει επιδιώκουμε τη διεξαγωγή ενός πολιτισμένου διαλόγου, δίχως τοξικότητα, στη διάρκεια του οποίου θα εστιάσουμε σοβαρά και υπεύθυνα στα αποτελέσματα των πολιτικών μας που κάνουν καλύτερη τη ζωή των συμπατριωτών μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς και στα πεδία της πολιτικής που υπάρχει ακόμα υστέρηση και απαιτείται να γίνουν άλματα.
Επιχειρώντας έναν απολογισμό πεπραγμένων αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ζήσαμε και κληθήκαμε να διαχειριστούμε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις όπως οι μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, η παγκόσμια πανδημία, οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Παρόλα αυτά προτεραιότητά μας ήταν πάντα να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας, αλλά και να κρατήσουμε ασφαλή την πατρίδα. Παράλληλα καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της τελευταίας δεκαπενταετίας.
Με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι φόροι έχουν μειωθεί, ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί, οι επενδύσεις έχουν πολλαπλασιαστεί δημιουργώντας 300.00 νέες θέσεις εργασίας, το Κράτος έχει ψηφιοποιηθεί, οι συντάξεις εκδίδονται σε περίπου 2 μήνες και γρηγορότερα από χώρες της δυτικής Ευρώπης όπως για παράδειγμα η Γερμανία και η Ελλάδα έχει εξοπλιστεί. Επιπρόσθετα ελέγξαμε το μεταναστευτικό και αναβαθμίσαμε τη διεθνή μας εικόνα. Χάρη στην άσκηση στοχευμένης εξωτερικής πολιτικής η φωνή μας ακούγεται από τις Βρυξέλλες μέχρι την Ουάσιγκτον και ο λόγος μας έχει βαρύτητα στα διεθνή φόρα αφού εδραιωθήκαμε ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη.

Σε επίπεδο οικονομίας, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 29 δισεκατομμύρια ευρώ και το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 35 μονάδες, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. Τα καλά αποτελέσματα που πετύχαμε, οδήγησαν τον οίκο Standard & Poor's να αναβαθμίσει σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που απέχει πλέον μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα.
Ασφαλώς, σε αυτό το διάστημα έγιναν και λάθη...
Κάποιες φορές δεν τολμήσαμε αρκετά. Όμως σε κάθε περίπτωση κοιτάξαμε πάντα το ζήτημα που καθυστερήσαμε στα μάτια και αναζητήσαμε λύσεις. Και μέσα από τις δοκιμασίες η Ελλάδα έγινε πιο ισχυρή και εμείς είμαστε τώρα πιο έμπειροι.
Στο πλαίσιο αυτό συντάσσουμε για την επόμενη τετραετία μια πολιτική ατζέντα που περιλαμβάνει αύξηση μισθών, μείωση φόρων και εξωστρέφεια της οικονομίας. Οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά μια μονάδα, αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος μέχρι το 2027, αυξήσεις μισθών κατά 25% μέχρι το τέλος της τετραετίας. Επίσης κεντρική προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και το χτίσιμο ενός πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους, με ψηφιοποίηση παντού και αξιολόγηση παντού. Στόχευσή μας είναι μέχρι το τέλος του 2027 να έχουμε ψηφιοποιήσει όλες τις διαδικασίες στο δημόσιο και να έχουμε 100% ψηφιακό κράτος, με ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα αλλάζει με επιμονή, όραμα και σχέδιο. Και επειδή μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα οφείλει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αξιολογώντας ποια είναι τα μεγάλα διακυβεύματα μέχρι το 2030 και ποιοι είναι οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά μας.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να θυμόμαστε τι έγινε το 2015 και οι συμπατριώτες μας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα πεπραγμένα εκείνης της κυβέρνησης γιατί οι κίνδυνοι υπάρχουν. Το σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη, οι δηλώσεις τους για έξοδο από το ευρώ, η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση ανοχής ακόμη και ως ηττημένος στην κάλπη, δείχνουν τι μπορεί να συμβεί. Άρα, στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε και αποφασίζουμε εάν θα γυρίσουμε πίσω ή αν θα προχωρήσουμε μπροστά. Αντικειμενικά, η Ελλάδα τη περιόδου 2019-2023 έμαθε να βάζει τον πήχη ψηλά και να μετατρέπει το όραμα σε πράξη. Είναι μια χώρα με ανοιχτό πνεύμα που μετουσιώνει την τεράστια δυναμική που διαθέτει σε πολιτικές για όλους. Γι΄αυτό καλό όλους τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με σύνεση και υπευθυνότητα ώστε να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού τα πολλά και σημαντικά που έχουμε πετύχει την τελευταία τετραετία. Κανένα από τα κεκτημένα του σήμερα δεν είναι δεδομένο αύριο.