(Άρθρο): «Σταθερότητα και υπευθυνότητα με τη ΝΔ ή αβεβαιότητα και λαϊκισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Delta Press» που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου 2023.

«Σταθερότητα και υπευθυνότητα με τη ΝΔ ή αβεβαιότητα και λαϊκισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Κάθε εκλογική αναμέτρηση εμπεριέχει το στοιχείο της αξιολόγησης. Τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί «βαθμολογούνται» από την κοινωνία, μέσω της ψήφου, για τον προγραμματικό τους λόγο, τη συνέπεια κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας, την αποτελεσματικότητά τους στη διαχείριση των μεγάλων και μικρών ζητημάτων που προέκυψαν και φυσικά τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων.
Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της κυβερνητικής θητείας, δεδομένου ότι οι εκλογές είναι πια κοντά μιας και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου, οι συμπατριώτες μας θα κληθούν να επιλέξουν πως θα πορευτούμε ως χώρα. Θα αξιολογήσουν την τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, θα τη συγκρίνουν με εκείνη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα κρίνουν τα προτεινόμενα σχέδια για την επόμενη.
Σε ό,τι μας αφορά είναι αδιαμφισβήτητο ότι καμία Κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν κλήθηκε στη διάρκεια της θητείας της να διαχειριστεί παρόμοιες εξωγενείς κρίσεις και να επιτύχει τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό και υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε η Κυβέρνηση που έκανε πράξη κάθε προεκλογική της δέσμευση, επαναφέροντας τη σταθερότητα που τόσο μας έλειψε για περισσότερα από δέκα χρόνια. Έτσι, με σκληρή δουλειά, γίναμε παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη.
Υποσχεθήκαμε προεκλογικά ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα δημιουργήσουμε περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε. Δεσμευθήκαμε ότι θα φυλάξουμε αποτελεσματικότερα τα σύνορα και το πράττουμε καθημερινά, έχοντας προτεραιότητα τη συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας μας και ως βάση μια οικονομία ισχυρή και ανθεκτική στις διεθνείς πιέσεις.
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι βρέθηκε πραγματικά στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος με δεκάδες μεγάλα και μικρότερα έργα να αλλάζουν την εικόνα, τη δυναμική και την προοπτική της, βελτιώνοντας αδιαμφισβήτητα την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων.

Με αφετηρία τα παραπάνω, τώρα μπορούμε να εργαστούμε εντατικά και να μιλήσουμε επί του πρακτέου για την επόμενη τετραετία. Να σας παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για το πώς θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Για το πώς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα σχολεία μας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Για το πώς θα φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε ποιοτικές φροντίδες υγείας. Για το πώς η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι ασφαλής προορισμός και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Για το πώς θα συνεχίσουμε τη βελτίωση των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων. Διότι, αν η πρώτη τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στις μειώσεις φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, η φορολόγηση επιχειρήσεων, τα μερίσματα και άλλα, η δεύτερη τετραετία, εφόσον ο ελληνικός λαός μας τιμήσει και πάλι με την ψήφο και την εμπιστοσύνη του, θα εστιάσουμε στη βελτίωση των αποδοχών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Την ώρα της κάλπης, λοιπόν, κάθε ένας και κάθε μια από εμάς ας αναλογιστεί τι χρειάζεται η χώρα και ας ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα με γνώμονα ποιοι μπορούν να το επιτύχουν.
Από τη μια πλευρά υπάρχει η σταθερότητα, η υπευθυνότητα και η θετική πορεία που διασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη η αβεβαιότητα, ο λαϊκισμός και η επιστροφή στο αποτυχημένο και επικίνδυνο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό επιδιώκουμε την αυτοδυναμία, την επίτευξη της οποίας θεωρώ εφικτή εκλογικά και αναγκαία πολιτικά και κοινωνικά. Είναι ο δρόμος προκειμένου να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και των θετικών αλλαγών που έχουν σημαντικά οφέλη για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.