(Άρθρο): «Μια ισχυρή πατρίδα προϋποθέτει ισχυρή διακυβέρνηση»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Parapolitika.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 06 Απριλίου 2023.

«Μια ισχυρή πατρίδα προϋποθέτει ισχυρή διακυβέρνηση»

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου άπαντες στη Νέα Δημοκρατία ζητούμε από τους πολίτες να αξιολογήσουν την κυβερνητική μας θητεία και το συνολικό παραγόμενο έργο. Να τη «βαθμολογήσουν» βασιζόμενοι σε τρία κριτήρια.
Πρώτον, σε ποιον βαθμό τηρήσαμε τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Δεύτερον, ποιος ήταν ο βαθμός αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των πολλών απρόβλεπτων και αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων που συνέβησαν στα τέσσερα χρόνια και τρίτον, σε ποια κατεύθυνση σκοπεύουμε να συνεχίσουμε το εκσυγχρονιστικό μας πρόγραμμα την επόμενη ημέρα.
Κατά την προσωπική μου άποψη η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου αποτελεί προνομιακό μας πεδίο, καθώς αποδεδειγμένα είναι εκτενές και σε πολλά πεδία, διότι τιμήσαμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε με τους συμπατριώτες μας το 2019 κρατώντας σταθερά το τιμόνι της χώρας. Γι' αυτό σήμερα η Ελλάδα αποπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και διαθέτει μεγαλύτερο κύρος συγκριτικά με το 2019.
Η πρώτη μας δέσμευση ήταν ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και θα ξαναβάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Την κάναμε πράξη στο ακέραιο μειώνοντας 50 φόρους και εισφορές, όπως επίσης και τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%.
Ενώ το 2019 ήμασταν ουραγοί στην ανάπτυξη, σήμερα είμαστε πρωταγωνιστές στην ευρωζώνη και παράδειγμα προς μίμηση, έχοντας διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Είχαμε δεσμευθεί, επίσης, ότι θα επενδύσουμε περισσότερο στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και στην πρόσφατη παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου συμμετείχαν τα γαλλικά Rafale που αγοράσαμε και έπονται τα αναβαθμισμένα F-16 Viper τα οποία τώρα κατασκευάζονται και αναβαθμίζονται στην ΕΑΒ.
Είχαμε πει, ακόμη, ότι θέλουμε να αλλάξουμε το κράτος και κάναμε σημαντικά βήματα προόδου, καθώς χάρη στο Gov.gr κάνουμε 1,2 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές με το κράτος μέσα από το κινητό μας, γλυτώνοντας δεκάδες εκατοντάδες ώρες σε ουρές των γκισέ και γραφειοκρατία.
Επιπρόσθετα, η δική μας Κυβέρνηση είναι αυτή που έκανε και την καθοριστική παρέμβαση στον ΕΦΚΑ βάζοντας τέλος στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Από αναμονή δυο, τριών και τεσσάρων χρόνων πλέον εκδίδονται σε δυο μήνες.
Όλα τα παραπάνω δεν έτυχαν.... Πέτυχαν!
Αυτή είναι η αφετηρία μας για τη δεύτερη τετραετία, στη διάρκεια της οποίας θέσαμε ως προτεραιότητα τα απτά αποτελέσματα της οικονομικής ανάπτυξης να διαχέονται σε ολόκληρη την κοινωνία. Άλλωστε, η σημαντικότερη δέσμευσή μας για την περίοδο 2023-2027 είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Ως εκ τούτου είμαστε έτοιμοι να αντιπαραβάλουμε αποτελέσματα πολιτικών και βάσει αυτών να κριθούμε και να συγκριθούμε. Κατά την προσωπική μου άποψη το διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας είναι ένα: Σταθερότητα ή αστάθεια;
Θα επιλέξουμε με την ψήφο μας. Και σας το γράφω με κάθε ειλικρίνεια. Το δίλημμα δεν είναι προσχηματικό. Ας αναλογιστούμε μονάχα την εποχή των απίθανων ανατροπών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ώστε να αναλογιστούμε πόσο αυξάνεται η σημασία των επικείμενων εκλογών.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που η χώρα οδεύει σε εκλογές στην καλύτερη κατάσταση της τελευταίας δεκαπενταετίας, καλούμαστε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις αναφορικά με τις προοπτικές για το μέλλον.
Σε τελική ανάλυση, το βασικό ζητούμενο είναι ένα: Πως θα κυβερνηθεί η χώρα! Για να είμαι ακριβής, πως θα κυβερνηθεί σωστά και υπεύθυνα η χώρα! Κατά πόσο θα διαθέτουμε τα επόμενα χρόνια μια Κυβέρνηση διατεθειμένη να υπηρετήσει την ισχύ της πατρίδας, την ασφάλεια της κοινωνίας και την ευημερία του λαού μας. Διότι μια ισχυρή πατρίδα προϋποθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση.