(Άρθρο): «Οι σειρήνες του πολιτικού κουτσομπολιού»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Protothema.gr» που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022.

«Οι σειρήνες του πολιτικού κουτσομπολιού»

Γράφω αυτές τις γραμμές έχοντας κατά νου πως όταν η πολιτική μετατρέπεται σε κουτσομπολιό, τότε αυτόματα παύει να είναι πολιτική. Και νομίζω με αυτήν τη θεώρηση των πραγμάτων θα συμφωνήσει κάθε σκεπτόμενος αναγνώστης. Δεν επιχειρώ να «αγιοποιήσω» πρόσωπα, ούτε να δικαιολογήσω καταστάσεις. Μα αδυνατώ να κατανοήσω πως μετά τη δημοσίευση της «λίστας Βαξεβάνη» έχει ξεκινήσει μια ατέρμονη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ο μεν Πρωθυπουργός πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι... ελέφαντας, ενώ εκείνος που κάνει την... αποκάλυψη δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν, προειδοποιώντας παράλληλα τη Δικαιοσύνη πως εάν δεν επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των λεγομένων και των γραφομένων του, τότε είναι κυβερνητικό υποχείριο.
Να με συγχωρείτε, αλλά στη σωστή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος ο αξιόπιστος δημοσιογράφος φροντίζει πάντα να συνοδεύει τις αποκαλύψεις του με ατράνταχτα στοιχεία. Κάθε τι άλλο είναι ψίθυροι και φήμες. Αλίμονο εάν επιτρέψουμε στην πολιτική να αφεθεί στο έλεος τους. Όπως επίσης, θα είναι βαρύ τραύμα για τη Δημοκρατία μας εάν επιτρέψουμε η αλήθεια να θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης. Γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι η σχετική έρευνα της Δικαιοσύνης θα τρέξει άμεσα προκειμένου να μην έρθει η στιγμή στην πατρίδα μας που θα αναρωτιόμαστε ποιος νοιάζεται για την αλήθεια.
Εδώ βρίσκεται μια λεπτή γραμμή που δεν πρέπει ποτέ να την περάσουμε, διότι όσο η φημολογία υποκαθιστά την πραγματικότητα τόσο θα δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα, τους δημοσιογράφους από τους εισαγγελείς και τον αθώο από τον ένοχο. Με λίγα λόγια ο «νέο-Αυριανισμός» δεν πρέπει να μας στοιχειώσει ξανά. Πόσο μάλλον όταν τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να στήσουν από τώρα ένα αφήγημα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, βασιζόμενοι σε κουτσομπολιά που αξιοποιούνται ως «εργαλεία» επιβίωσης των αδύναμων. Από τη στιγμή που στέρεψαν τα πολιτικά τους επιχειρήματα επιστρατεύουν τη «σκανδαλολογία» σε μια προσπάθεια διαχείρισης της επερχόμενης ήττας.
Γιατί, εάν θέλουμε να θέσουμε το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, στις επερχόμενες εκλογές οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα με βάση το δείγμα γραφής τους.
Στη μια πλευρά βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις αυταπάτες, το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», το νόμο Κατρούγκαλου που εξαθλίωσε τους συνταξιούχους. Στον αντίποδα ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας που μείωσε τη φορολογία, κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, αύξησε τις συντάξεις για περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, προχώρησε σε δυο συν μια αυξήσεις του κατώτατου μισθού, αύξησε το ΑΕΠ κατά 7,7% το 2ο τρίμηνο του 2022, προχωρά στην έκδοση Navtex για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, μείωσε τον πληθωρισμό και τις τιμές καταναλωτή για ρεύμα και θέρμανση κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές να καταγράψουν ιστορικό ρεκόρ άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ και προχωρά σε μισθολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε τελική ανάλυση, στις εκλογές δεν ψηφίζεις... φήμες αλλά πολιτικές! Εκείνες που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Γι' αυτό συνιστώ να αντισταθούμε στις σειρήνες του πολιτικού κουτσομπολιού.