(Άρθρο): «Η Θεσσαλονίκη στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο ειδικό έντυπο της ιστοσελίδας «Myportal.gr» για την 86η ΔΕΘ, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022.

«Η Θεσσαλονίκη στη σωστή πλευρά τις ιστορίας»

Ως Θεσσαλονικιός γνωρίζω πολύ καλά πόσο έχουμε ταλαιπωρηθεί ολόκληρες δεκαετίες από διαρκείς υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και πόσο απογοητευτήκαμε από όσα μας έταξαν αλλά παρέμειναν στη σφαίρα των εξαγγελιών. Χάσαμε χρόνο, χάσαμε ευκαιρίες, κοντέψαμε να χάσουμε την ίδια μας την πόλη η οποία μετατράπηκε σε απέραντη... λαμαρινούπολη από τα εργοτάξια που στήθηκαν σε κάθε άκρη της για έργα που ενώ ξεκινούσαν πανηγυρικά εν τούτοις δεν είχαν σαφή χρονοδιάγραμμα παράδοσης.
Κάπως έτσι η Θεσσαλονίκη ουδέποτε δικαιολόγησε πραγματικά τον τίτλο της «Μητρόπολης των Βαλκανίων» και σταδιακά μετατράπηκε στην «Πρωτεύουσα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων». Μέχρι πριν τρία χρόνια έμοιαζε νικημένη από τις δυνάμεις της μιζέριας, παραδομένη στις «ορέξεις» της μικροπολιτικής διαμαρτυρίας και της στείρας αντίρρησης. Ωστόσο, μετά τις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019, έκλεισε ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών και άνοιξε εκείνος των μεγάλων προοπτικών. Γιατί, στην πόλη μας, ποτέ στο παρελθόν δεν δρομολογήθηκε με τέτοια συνέπεια και αποτελεσματικότητα, παρόμοιος όγκος παρεμβάσεων που αλλάζουν την όψη της και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Με μεθοδική και σκληρή δουλειά, αλλά και ισορροπία ανάμεσα στο ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βάζει τέλος σε εκκρεμότητες δεκαετιών υλοποιώντας ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα κομβικών έργων υποδομής που βοηθούν τη Θεσσαλονίκη να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια. Έτσι αναβαθμίζεται σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο που αφήνει οριστικά και αμετάκλητα πίσω του την εποχή των μουσαμάδων και των επαναλαμβανόμενων εξαγγελιών, καθώς μεταμορφώνεται σε σύμβολο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει η πατρίδα μας.
Εν μέσω αυτής της κοσμογονικής αλλαγής που συντελείται, με όχημα την αλήθεια και την κοινή λογική, οι Θεσσαλονικείς διαπιστώνουν καθημερινά τα οφέλη της προόδου αφού τα λόγια μετουσιώνονται σε χειροπιαστές πράξεις.
Η κατασκευή του Fly Over, η ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό έως το τέλος του 2023, το νέο σύγχρονο αεροδρόμιο, η οδική σύνδεση ΟΛΘ-ΠΑΘΕ, οι εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας του Αλιάκμονα, η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Κασσάνδρα και Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος, η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, η δημιουργία προαστιακών γραμμών που θα εξυπηρετούν τη δυτική πλευρά της πόλης και το Τεχνολογικό Πάρκο «Thess Intec» στο Δήμο Θερμαϊκού, σε συνδυασμό με την κατασκευή 17 υπερσύγχρονων βιοκλιματικών και ενεργειακά αναβαθμισμένων σχολείων στους Δήμους Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Καλαμαριάς, αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη ότι ποτέ ξανά στην πόλη μας δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Όλα τα παραπάνω έργα που υλοποιούνται αφορούν στην καθημερινότητα. Είναι έργα που διαχέονται σε όλη την κοινωνία και αυτό συνεπάγεται ανάπτυξη για όλους.
Πλέον η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας μιας και δεν αφήνει τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες! Άλλωστε, όπως ισχύει στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, η χαμένη στιγμή δεν ξανάρχεται. Γι' αυτό οι Θεσσαλονικείς μπορούμε πλέον ανακουφισμένοι να μιλούμε για το σήμερα και το αύριο και όχι για το χθες που μας ενοχλούσε.
Η πόλη μας χρειαζόταν ειλικρίνεια και στέρεες αναπτυξιακές βάσεις. Της τα προσφέρουμε απλόχερα, με αποτέλεσμα να μιλούμε -επιτέλους- για τη Θεσσαλονίκη του 2030.