(Άρθρο): «Το… χαλασμένο "ηθικόμετρο" του ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη της προόδου»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

«Το... χαλασμένο "ηθικόμετρο" του ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη της προόδου»

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες της συστηματικής προσπάθειας συγκεκριμένων κύκλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξυφάνουν στρατηγική κοινωνικής έντασης. Εξισώσουν τη χυδαιολογία με την πολιτική αντιπαράθεση, βασίζοντας τον υποτιθέμενο πολιτικό τους λόγο στις εντάσεις, την τοξικότητα, τη μάχη της ατάκας και τις κραυγές, επιδιώκοντας να... δοξαστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Περιφέρονται στις πλατείες, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ενίοτε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, επιχειρώντας να πυροδοτήσουν το φυτίλι της κοινωνικής αντίδρασης. Και ενεργούν με έναν απίστευτο ιδεολογικό φανατισμό κρατώντας στα χέρια τους ένα... χαλασμένο «ηθικόμετρο» με το οποίο πιστεύουν ότι μπορούν να... αξιολογούν όσους διαφωνούν μαζί τους και αναλόγως να μοιράζουν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
Όσο ο λαϊκισμός γρυλίζει, βασιζόμενος σε ανεύθυνες, μη ρεαλιστικές, επιζήμιες, φανταστικές και απεχθείς αυταπάτες, η Κυβέρνηση απαντά με μεταρρυθμίσεις πολιτικού βάρους που ανοίγουν νέους ορίζοντες. Γιατί πραγματικά προοδευτικός είναι αυτός που δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι εκείνος που τον παριστάνει στα λόγια ή διαχειρίζεται την αλήθεια με ελαστικότητα.
Στην πραγματικότητα πρόοδος σημαίνει μεταρρυθμίσεις και προοδευτική πολιτική είναι εκείνη που διακρίνεται από ευελιξία, απαλλαγμένη από απολιθωμένες ιδεοληψίες. Εκείνη που έχει καινοτόμα χαρακτηριστικά και βοηθά μια κοινωνία, ένα Κράτος, να επιταχύνει τον βηματισμό της, θίγοντας συμφέροντα και κακές συνήθειες. Και επειδή η πρόοδος συνεπάγεται τη βελτίωση, την εξέλιξη και την πορεία προς τα εμπρός, δεν συνδέεται με την Αριστερά. Όσοι επιμένουν να ταυτίζουν τις δυο έννοιες το κάνουν είτε επειδή προσπαθούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη συντηρώντας μύθους, είτε ζουν σε μια αυταπάτη που εδράζεται σε χρεωκοπημένες ιδεοληψίες οι οποίες έχουν καταδικαστεί από την ιστορία.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι ο προοδευτισμός είναι νοοτροπία και στάση ζωής, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από τη φαντασμένη, ναρκισσιστική, εγωπαθή και εγωκεντρική Αριστερά που βασίζεται σε παρωχημένα στερεότυπα. Σε τελική ανάλυση, τι προοδευτικό πρόσημο έχει η επίκληση της ταξικής πάλης; Πόσο προοδευτικός είναι ο εξισωτισμός όλων προς τα κάτω; Πόσο προοδευτική θεωρείται η διαπόμπευση της αξιοκρατίας και της αριστείας; Πόσο προοδευτικό είναι μην μπορείς να αντιληφθείς τις νέες απαιτήσεις που αναδεικνύονται με καθαρό τρόπο από τη νέα εσωτερική και παγκόσμια συνθήκη που διαμορφώνεται μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία;
Η ουσία είναι ότι τρία χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 η Ελλάδα κάνει πραγματικά βήματα προς μια κοινωνία δικαιοσύνης που τελικά είναι μια κοινωνία ισότητας στην ευκαιρία. Βασική μας επιδίωξη είναι κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να έχουν τις ίδιες δυνατότητες να κάνουν πράξη τα όνειρα τους. Να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, γνωρίζοντας ότι ευημερούν, εξελίσσονται και προοδεύουν σε μια χώρα όπου τα αυτονόητα είναι δεδομένα και όχι ζητούμενα.