(Άρθρο): «Η ΝΔ στη σωστή πλευρά της ιστορίας και η δικαίωση των θέσεων της»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Politesoraiokastrou.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022

«Η ΝΔ στη σωστή πλευρά της ιστορίας και η δικαίωση των θέσεων της»

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία της Παράταξης μας, με την πιο πυκνή συμμετοχή. Οι εργασίες του πιστοποίησαν ότι είμαστε η μεγαλύτερη Κεντροδεξιά δύναμη σε όλη την Ευρώπη και προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος που ανήκω σε μια πολιτική «οικογένεια» η οποία βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αποδεδειγμένα διαθέτει στέρεες βάσεις στην κοινωνία γιατί είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και πάνω από όλα ενωτικό.
Επί 48 χρόνια είμαστε το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την εθνική συμφιλίωση, τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, μέχρι την παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων του λαϊκισμού να υπονομεύσουν την αταλάντευτη πορεία της χώρας, αποδεικνύουμε καθημερινά το δίκαιο της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόζουμε.
Ακόμα και τώρα, στα δύσκολα λόγω της ενεργειακής κρίσης, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και σοβαρότητα κόντρα σε κάθε λογής δημαγωγούς. Γι' αυτό διατηρούμε βαθιές ρίζες στην κοινωνία και πατάμε γερά στο σήμερα, οδηγώντας τη χώρα στο μέλλον.
Το καταφέραμε επιλέγοντας το δύσβατο μονοπάτι της αλήθειας ακόμα και όταν αυτό είναι επίπονο. Δεν αναζητούμε άλλοθι σε βολικά ψέματα. Προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον γιατί ακούμε, νιώθουμε, πράττουμε. Στην πράξη και όχι στα λόγια!
Και εδώ έγκειται η ειδοποιός διαφορά μας με τα άλλα κόμματα. Το να δηλώνει κάποιος «Αριστερός» ή «Σοσιαλιστής» ήταν, είναι και παραμένει μόδα. Μια τάση της εποχής. Οι μόδες όμως αλλάζουν, ξεφτίζουν, ξεθωριάζουν, ξεπερνιούνται. Αντίθετα, το να είσαι Νέα Δημοκρατία είναι συνέπεια, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, ήθος και στάση ζωής.
Γιατί «η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο και προοδευτικότερο κόμμα της χώρας», όπως δήλωσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Γιατί «εμείς πιστεύουμε στα ιδεώδη της δημοκρατίας. Της αληθινής δημοκρατίας», όπως πρόσθεσε ο Γεώργιος Ράλλης.
Γιατί «είμαστε η δύναμη της προόδου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας», όπως τόνισε ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Γιατί «οι Έλληνες αξίζουν να γνωρίζουν πάντα την αλήθεια», όπως εύστοχα παρατήρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Γιατί «η παράταξη μας και η ιδεολογία της ήταν πάντα σταθερός υποστηρικτής της αναγκαιότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Έβερτ.
Γιατί «ερχόμαστε να ενώσουμε όλους, να μπει τέλος στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, σηκώνοντας τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης», όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.
Γιατί «η ΝΔ παραμένει δύναμη συνεκτική, σταθερή, υπεύθυνη, με διορατικότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα», όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Γιατί «η ΝΔ με την υπεύθυνη και αμετακίνητη στάση της κράτησε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το ευρώ», όπως σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Γιατί «η ΝΔ είναι ένα κόμμα βαθιά λαϊκό», όπως εύστοχα παρατήρησε ο σημερινός Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.