(Άρθρο): «Το 2022 θα είναι η χρονιά της ανάπτυξης και της αποκλιμάκωσης της πανδημίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα «Newsbeast.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2022

«Το 2022 θα είναι η χρονιά της ανάπτυξης και της αποκλιμάκωσης της πανδημίας»

Το 2022 μας έκανε «ποδαρικό» με δυο ελπίδες. Ότι θα είναι η χρονιά αποκλιμάκωσης της πανδημίας, διότι θα οδεύσουμε προς την ολοκλήρωση του κύκλου του κορωνοϊού και πως θα είναι η χρονιά της οικονομικής ανάπτυξης, με τη χώρα να μπαίνει σε επενδυτική και αναπτυξιακή τροχιά.
Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την περίοδο που διανύουμε. Τολμώ, ωστόσο, να πω πως είμαι αισιόδοξος ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη συγκριτικά με τις δυο προηγούμενες και οι όποιες αναταράξεις θα είναι πρόσκαιρες.
Ο πρώτος λόγος της συγκρατημένης αισιοδοξίας μου είναι υγειονομικός. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ήπια συμπτωματολογία στην τελευταία μετάλλαξη πιθανόν να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους ενός παγκόσμιου εφιάλτη.
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Το αντίθετο, μάλιστα... Οφείλουμε να τηρούμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να εφαρμόζουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και φυσικά να αυξηθούν δυναμικά οι εμβολιασμοί.
Είναι σημαντικό ότι στις αρχές της εβδομάδας ξεπεράσαμε συνολικά τα 17.600.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί στο 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού.
Ο δεύτερος παράγοντας αισιοδοξίας είναι η ανάκαμψη και ανάπτυξης της οικονομίας, η οποία το 2021 ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του 2019. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, η απόδοση του οποίου θα αποδειχθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι η εθνική μας οικονομία αντιπαρήλθε επιτυχώς το πανδημικό σοκ του 2020 και συγκαταλέγεται στις πιο δυναμικές της Ευρώπης είναι άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο.
Πέραν από τις όποιες αναλύσεις καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες εκείνο που αξίζει να κρατήσουμε είναι πως η ελληνική οικονομία έγινε και πάλι επενδύσιμη. Έγινε και πάλι ελκυστική στις διεθνείς αγορές έχοντας κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών όπως αποδεικνύεται από τις μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που βρίσκονται προ των πυλών.
Ας μην εθελοτυφλούμε, όμως... Ούτε η ανάπτυξη από μόνη της, ούτε το τέλος της πανδημίας, όποτε και αν έρθει, είναι αρκετά για να γυρίσουμε σελίδα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και συμπόρευση στο δρόμο της αταλάντευτης συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, τη μείωση της φορολογίας και της πολιτικής σταθερότητας που αποτελούν «σήμα κατατεθέν» της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στα παραπάνω προσθέστε και τη λέξη «αξιοπιστία» που τόσο έλειψε τα προηγούμενα χρόνια «τραυματίζοντας» τη σχέση πολίτη-πολιτικής.
Δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε τα εισοδήματα και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 2%, ενώ θα υπάρξει και νέα αύξηση εντός του 2022.
Επίσης, η προκαταβολή φόρου διαμορφώνεται από το 100% στο 80% για τα νομικά πρόσωπα και στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα σε μόνιμη βάση.
Τρίτον, συνεχίζεται και για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στο τουριστικό πακέτο και στα γυμναστήρια, ενώ μειώνεται στο 10% το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% όπου κυμαινόταν έως πέρυσι για όλους άνω των 29 ετών.
Το είπαμε, το κάναμε πράξη! Βάσει αυτής της πολιτικής αρχής θα πορευτούμε και το 2022.