«Τo 2022 ας είναι η χρονιά αποκλιμάκωσης της πανδημίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "ThePresident.gr", που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 05 Ιανουαρίου 2022 

«Το 2022 ας είναι η χρονιά αποκλιμάκωσης της πανδημίας»

Κάνοντας «ποδαρικό» στο 2022 η πρώτη ευχή που έκανα ήταν υγεία σε όλους! Εύχομαι και προσδοκώ, όπως όλοι μας, η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από τις δυο τελευταίες, μια χρονιά δίχως μάσκα και χωρίς κορωνοϊό.
Μακάρι φέτος να μιλήσουμε ξανά σε πρώτο πληθυντικό και το «εμείς» να είναι ανοιχτό και διαλογικό. Να είναι το «εμείς» της κοινής προσπάθειας και ως κοινωνία να αναπνεύσουμε συλλογικά πολύτιμες ανάσες αισιοδοξίας.

Προσωπικά έχω δυο συγκεκριμένους λόγους που με κάνουν να αισιοδοξώ. Ο πρώτος είναι υγειονομικός.
Η εκτίναξη των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, από αντίστοιχη αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων ή θανάτων και επιπρόσθετη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ήπια συμπτωματολογία στην τελευταία μετάλλαξη πιθανόν να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους ενός παγκόσμιου εφιάλτη.
Εμείς πρέπει να τηρούμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να εφαρμόζουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και φυσικά να αυξηθούν δυναμικά οι εμβολιασμοί.
Την Δευτέρα 03 Ιανουαρίου 2022 ξεπεράσαμε συνολικά τα 17.600.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί στο 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 85.500 ραντεβού και έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 21.500 παιδιά πέντε έως έντεκα ετών.

Ο δεύτερος λόγος που με κάνει να αισιοδοξώ πως ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος από τους προηγούμενος είναι η οικονομία, η οποία αντιπαρήλθε επιτυχώς το πανδημικό σοκ του 2020 που «δοκίμασε» τις αντοχές όλων των οικονομιών του πλανήτη.
Η αντίδρασή της στη διάρκεια του 2021 ήταν εντυπωσιακή και όπως αποτυπώθηκε στον προϋπολογισμό συγκαταλέγεται στις πιο δυναμικές της Ευρώπης, κάτι που μαρτυρά ο ιδιαίτερα υψηλός ρυθμός ανάπτυξης.
Επίσης, εκείνο που έχει ξεχωριστή σημασία είναι το γεγονός ότι εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής «καταιγίδας» η ελληνική οικονομία κατέστη ξανά επενδύσιμη και ελκυστική, ανακτώντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και την αξιοπιστία της στο παγκόσμιο στερέωμα.
Η Ελλάδα εκπέμπει σήματα σταθερότητας τα οποία εδράζονται στις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας και πάνω σε αυτά μπορούμε να χτίσουμε την πατρίδα που μας αξίζει!
Προφανώς ούτε η ανάπτυξη από μόνη της, ούτε το τέλος της πανδημίας, όποτε και αν έρθει, είναι αρκετά για να γυρίσουμε σελίδα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας. Συλλογική προσπάθεια, διότι την τελευταία διετία ζούμε το 2020 σε... επανάληψη.

Φέτος ας ελπίσουμε σε πολλά και ας προσδοκούμε εξίσου πολλά. Η νέα χρονιά πέρασε το κατώφλι και ευχή όλων μας είναι να αποδειχθεί χρονιά αποκλιμάκωσης της πανδημίας. Ας ελπίσουμε ότι οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του κύκλου και ότι η σύνεση θα κυριαρχήσει στις καθημερινές μας επαφές. Κλείνω με μια σκέψη... Το 2022 η βασικότερη σταθερά ας είναι να είμαστε όλοι καλά!