(Άρθρο): «Το 2022 ας είναι η χρονιά της δημιουργικότητας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα «Vimapress.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

«Το 2022 ας είναι η χρονιά της δημιουργικότητας»

Σε λίγα 24ωρα ολοκληρώνεται ένας κύκλος 365 ημερών και ανοίγει ένας καινούργιος γεμάτος όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες για κάθε μια και κάθε έναν από εμάς.
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά βρισκόμαστε ενώπιον μιας αφετηρίας, με το μυαλό συνειρμικά να «ταξιδεύει» σε όσα προηγήθηκαν τη χρονιά που φεύγει, αλλά και στα μελλούμενα που θα συναντήσουμε τους μήνες που ακολουθούν.
Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για όσα εκτυλίχθηκαν το δωδεκάμηνο που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, η σκέψη μου πηγαίνει πρώτα από όλα στους συμπολίτες μου που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική δοκιμασία. Στους φίλους που «έφυγαν» εξαιτίας του κορωνοϊού, στις οικογένειες τους που έμειναν πίσω πενθώντας δικούς τους ανθρώπους, καθώς και στους επαγγελματίες που δοκιμάζονται εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.
Αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη ευχή μου για το 2022 είναι να είμαστε υγιείς! Μακάρι του χρόνου τέτοιες ημέρες να μην λείπει κανείς από την ανταλλαγή των παραδοσιακών ευχών, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο.
Υπό αυτό το πρίσμα προσδοκώ τη νέα χρονιά να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο του κορωνοϊού και να απολαύσουμε τα αγαθά της δυναμικής ανάπτυξης που αναμένουμε για την εθνική μας οικονομία. Να ζήσουμε όμορφες στιγμές, να βιώσουμε την αγάπη, να μοιράσουμε απλόχερα το χαμόγελο στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας. Επιθυμώ η ελπίδα να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας και να μην είναι μια ακόμα ευχή. Γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη!
Παράλληλα, θέλω το νέο έτος να είναι η χρονιά της σύνεσης. Η χρονιά που θα αφήσουμε πίσω μας καινοφανείς θεωρίες συνωμοσίας και θα πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας.
Η τρίτη ευχή που κάνω είναι το 2022 να επιστρέψει η αισιοδοξία. Να παραμερίσουμε τις αβεβαιότητες του σήμερα και να οραματιστούμε ένα αύριο πιο ασφαλές, πιο σίγουρο, πιο σταθερό, πιο ισορροπημένο. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν καθώς οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα κινητοποιήσουν επιπρόσθετους ιδιωτικούς πόρους για επενδύσεις περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας τουλάχιστον 180.000 θέσεις εργασίας έως το 2026 και θα αυξήσουν το ΑΕΠ κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες. Την ίδια στιγμή η καινοτομία μετασχηματίζει την Ελλάδα σε ελκυστικό προορισμό για ξένες και εγχώριες επενδύσεις και η αξιοπιστία της πατρίδας μας αυξάνεται στο εξωτερικό.
Οι τρεις λέξεις που επέλεξα, υγεία, σύνεση και αισιοδοξία, μας δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον. Γίνονται ο φάρος της ελπίδας που μας καθοδηγεί.
Το 2022, λοιπόν, ας είναι η χρονιά της δημιουργικότητας. Η χρονιά που θα πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Η χρονιά ενός νέου ξεκινήματος σε όλους τους τομείς.
Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευλογημένα!