(Άρθρο): "Ο προϋπολογισμός του 2022 αντανακλά την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thesstoday.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

«Ο προϋπολογισμός του 2022 αντανακλά την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης»

Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι αναπτυξιακός, κοινωνικός, μεταρρυθμιστικός και ταυτόχρονα απολύτως συνεπής με την κεντρική προεκλογική μας δέσμευση για την ελάφρυνση των πολιτών από τους δυσβάσταχτους και μεροληπτικούς φόρους που τους «φόρτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019.
Εκείνο, όμως, που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι μέσω αυτού προτάσσεται η δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και η μείωση των ανισοτήτων. Είναι, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το κάτοπτρο όπου αντικατοπτρίζεται με σαφήνεια το σύνολο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και μαζί τους η εικόνα της Ελλάδας της αισιοδοξίας. Μιας Ελλάδας ισχυρής και φιλόδοξης, της αυτοπεποίθησης, έτοιμης να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και να τις μετατρέψει σε ευκαιρίες προόδου.
Με λίγα λόγια, ο προϋπολογισμός του 2022 συνοψίζει όσα πετύχαμε και αθροίζει αυτά που διεκδικούμε.
Μέλημα μας είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες όραμα για το αύριο. Να τους δείξουμε στην πράξη πως οι θυσίες τους πραγματικά πιάνουν τόπο και ότι θα υπερνικήσουμε τις δυσκολίες εφόσον κεφαλαιοποιήσουμε τις πολύ σημαντικές θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών σε επίπεδο οικονομίας.
Για παράδειγμα, προ ημερών η Eurostat έχρισε την πατρίδα μας πρωταθλήτρια Ευρώπης όσον αφορά στην ανάπτυξη το 3ο τρίμηνο του 2021, με 13,4% έναντι 11,4% της Ιρλανδίας και 3,9% της Ευρωζώνης. Την ίδια στιγμή η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα... σπρώξει το κάρο της ανάπτυξης στην Ευρώπη την επόμενη διετία, αφού για πρώτη φορά μετά από περίπου 15 χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ θα «τρέχει» ταχύτερα από το αντίστοιχο της ευρωζώνης λειτουργώντας ως προωθητήρας ανάπτυξης και όχι ως «βαρίδιο» ή «χαλασμένο γρανάζι» μιας καλοκουρδισμένης μηχανής.
Ασφαλώς δεν γίναμε Γερμανία από τη μια ημέρα στην άλλη, που διαθέτει την ισχυρότερη και μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Όμως είναι σημαντικό ότι επιστρέφουμε πρώτοι από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας στα προ πανδημίας επίπεδα. Το κατορθώνουμε υλοποιώντας με σύνεση, στοχοπροσήλωση και τόλμη σειρά μεταρρυθμίσεων που καθιερώνουν την Ελλάδα ως σύγχρονη και αποτελεσματική περιφερειακή οικονομία. Κάπως έτσι ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ορθάνοιχτος μπροστά μας!
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θα μεταμορφωθούμε ξαφνικά σε «ατμομηχανή» της Ευρώπης, όμως πλέον αντανακλούμε αξιοπιστία όπως παραδέχεται και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Κρίστεν Λίντνερ. Και όλα αυτά εφαρμόζοντας πολιτικές που στον πυρήνα τους προβλέπουν λιγότερους φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες θέσεις εργασίας. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις.
Άρα, αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος όταν υποστήριξα από το βήμα της Βουλής ότι ο προϋπολογισμός του 2022 είναι ο προϋπολογισμός της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας. Των ρεαλιστικών προβλέψεων και στόχων.
Πάνω από όλα, όμως, είναι ο προϋπολογισμός της αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας η οποία αντέχει σθεναρά, ανακάμπτει ταχύτατα και αντεπιτίθεται δυναμικά.
Ό,τι είπαμε το κάνουμε πράξη! Και η Ελλάδα «χτίζει» πλέον πάνω στα πολλά και σημαντικά που έχει πετύχει από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, οδηγώντας τους συμπατριώτες μας στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.